Ναι, είναι σαν το γνωστό meme με τον Άνθρωπο Αράχνη, τον Spider-Man που λέτε και εσείς οι αληθινοί φανς της Marvel που ενθουσιάζεστε με τις απαράδεκτες ταινίες που κυκλοφορεί το τελευταίο διάστημα. Το θέμα όμως δεν είναι η Marvel, είναι οι αγαπημένοι μας Σπαρτιάτες που, από το πουθενά(;) και με λίγο (πολύ καλύτερα) σπρώξιμο από τον Ηλία Κασιδιάρη, μπήκαν στη Βουλή να μας τονώσουν μαζί με τη ΝΙΚΗ και την Ελληνική Λύση τα πατριωτικά μας αισθήματα.

Μόνο που, τα πράγματα δεν πάνε όπως ακριβώς τα θέλουν. Οι Σπαρτιάτες τα ακούνε από τους αληθινούς Σπαρτιάτες, σε ένα μπιφ που χτίζεται με υπέροχο τρόπο από χθες αφού οι γνήσιοι κατηγορούν τους μούφα για καπηλεία της ιστορίας αλλά και του όνομάτος της Σπάρτης. Αυτό υποστηρίζουν οι κάτοικοι της πολης μετά την είσοδο του κόμματος στην Βουλή και δεν βρίσκουμε κανένα λόγο να μην τους πιστέψουμε.

Όπως είπαν οι κάτοικοι της πόλης στον ΑΝΤ1, «δεν έχουν καμία σχέση με την πόλη μας και τα ιδανικά μας» και «είναι ντροπή να χρησιμοποιούν αυτό το όνομα». Εν τω μεταξύ ισχύει, κανένας υποψήφιος δεν είναι από την Σπάρτη, με τους ορίτζιναλ να θεωρούν πως αμαυρώνεται η ιστορία της πατρίδας τους από όσα φαίνεται να πρεσβεύει το συγκεκριμένο κόμμα.

Ο Πέτρος Δούκας, Δήμαρχος της γενναίας Σπάρτης, επισημαίνει ότι θα κάνουν μια βόλτα από τις νομικές υπηρεσίες για να μην έχουμε παρεξηγήσεις. Η δημοτική αρχή υποστηρίζει, μάλιστα, πως οι Σπαρτιάτες χρησιμοποιούν σύμβολα που δεν τους ανήκουν.