Περνάνε μπροστά από τα μάτια σας τυχαία πληροφορίες για τις τιμές στη Μύκονο και πιστεύετε πως μάλλον πρόκειται για λάθος; Ή για υπερβολή; Ή για μεμονωμένες περιπτώσεις; Ψυχούλες μου. Η αλήθεια είναι σκληρή. Και σουρεάλ. Κυρίως ακριβή.


Ένα TikTok βίντεο έγινε viral κάνοντας τη Μύκονο να μοιάζει με ματαιόδοξο παράλληλο σύμπαν. Ω, κάτσε. Είναι. Τέλος πάντων, ένα TikTok βίντεο έγινε viral κάνοντας σαφές το πόσο παράλληλο σύμπαν είναι η Μύκονος.


Το βίντεο το ανέβασε η γνωστή στα social media καπετάνισσα Κέιτ ΜακΚιού, η πρώτη Αμερικανίδα καπετάνισσα μεγάλου κρουαζιερόπλοιου. Σε ένα πρόσφατο βίντεό της (γενικώς ανεβάζει αρκετά) μιλά για την αγορά ενός φορέματος από τη Μύκονο. Όχι γιατί πέθανε που το είδε και δεν μπορούσε να ζήσει χωρίς αυτό. Απλώς επειδή της φάνηκε εξωφρενικά πιο φθηνό από το ψάρι που έφαγε στο νησί. Και πόσο να πλήρωσε πια για αυτό το ψάρι; Θα σας πούμε. 616 ευρώ.

@captainkatemccue This one tipped the "scales" for lessons learned. #travel #tip #oops ♬ original sound – captainkatemccue


“Το ψάρι κόστιζε 616 ευρώ, κάτι που δεν το γνώριζα. Δεν ρώτησα για τις τιμές του μενού, αρκέστηκα στις κριτικές και αυτό ήταν το πρώτο μου λάθος, γιατί πράγματι αυτοί οι άνθρωποι στο μαγαζί ήταν πολύ καλοί, το φαγητό ήταν εξαιρετικό, την όλη εμπειρία θα τη δοκίμαζα ξανά και ξανά, ωστόσο άλλη φορά θα ρωτούσα πόσο κάνει το φαγητό. Δεν έχω συνηθίσει σε τέτοια μέρη, ακόμη και στην ενήλικη ζωή μου δεν έχω συνηθίσει σε κάτι τέτοιο και άρα πήρα ένα μεγάλο μάθημα. Το ψάρι ήταν απολύτως νόστιμο και αποφασίσαμε να του δώσουμε ένα όνομα. Γιατί όταν κοστίζει τόσο, αξίζει ένα όνομα. Έτσι το βαφτίσαμε ‘Goldie’ γιατί κυριολεκτικά με τόσα λεφτά μπορείς να αγοράσεις χρυσό. Αν πηγαίνεις σε ένα μέρος που δεν είσαι οικείος με αυτό και δεν αναγράφονται οι τιμές στο μενού, δεν είναι καθόλου ντροπή να ρωτήσεις πόσο κοστίζουν αυτά που παίρνεις”.


Γελάσαμε λίγο, αλλά μέσα μας κλαίγαμε. Να πούμε ότι μάλλον προσπάθησε να σώσει κόσμο από την παγίδα του «έλα μωρέ, πόσο να κάνει πια;». Ίσως.


Πάντως στα σχόλια κάτω από το βίντεο έχουν «χωθεί» αρκετοί Έλληνες, οι οποίοι είναι τρομοκρατημένοι από το πόσο δυσφημιστικό είναι αυτό το βίντεο για τον ελληνικό τουρισμό. Άλλοι πάλι της προτείνουν να πάει για πίτσα στην Κόρινθο. Βέβαια, δικό μας αγαπημένο είναι το εξής: «Μια χαρά ήταν. 600 έδωσα για δισκόφρενα προχθές και είμαι νηστικός.»