Ε, τώρα που μπήκαν στη Βουλή οι Σπαρτιάτες που δεν είναι Σπαρτιάτες πρέπει να κρατήσουν και ένα επίπεδο. Όσο γίνεται. Ειδάλλως, θα χάσουν τους ψηφοφόρους που με καθαρά μυαλό και πατριωτική συνείδηση τους έβαλε σε αυτή. Οπότε ναι, δεν τα έχουν καλά με την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα άλλα όχι και να πάρουν μέρος σε αντιδιαδήλωση, οφείλουν να κρατήσουν τις ισορροπίες. Άλλωστε, μιλάμε για ένα δημοκρατικό κόμμα που έχει τη στήριξη του Ηλία Κασιδιάρη. Μην γελάτε, για κλάματα είναι

Ας περάσουμε όμως στην είδηση, για τους Σπαρτιάτες και τον ρόλο τους τα έχουμε ήδη πει και θα τα πούμε και στο μέλλον. Λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη 1η «Αυτοοργανωμένη Πορεία Ορατότητας ΛΟΑΤΚΙ+ Κοινότητας» στα Χανιά, η οποία θα ξεκινήσει στις 18:00 από την παραλία του Κουμ Καπί, τα βλέμματα έχουν στραφεί στο δημοκρατικό κόμμα του Βασίλη Στίγκα.

Και υπάρχει λόγος.

Μέσω social media κυκλοφόρησε ένα κάλεσμα σε αντιδιαδήλωση στις 16:00 στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, από το προφίλ υποψήφιου με τους Σπαρτιάτες στο νομό Ρεθύμνου, κάτι που προκάλεσε την άμεση αντίδραση αντιφασιστικών φορέων και κομμάτων που καλούν σε αντιφασιστική διαδήλωση στις 14:30, επίσης μπροστά από την Δημοτική Αγορά. Της αντιδιαδήλωσης θα γίνει.

Και κάπου εκεί είχαμε την παρέμβαση του υποψήφιου Σπάρταν στο νομό Χανίων, Ευτύχη Γιανναράκη μέσω βίντεο το οποίο ανέβασε σε live μετάδοση. Ο Γιανναράκης, λοιπόν, κάλεσε τους συντρόφους του να απέχουν από αντί – pride διαδηλώσεις, αμφισβητώντας το ομοφοβικό κάλεσμα.

Επίσης, κάνει λόγο για λασπολογία σε βάρος του κόμματος, τονίζοντας πως τους Σπαρτιάτες τους ενδιαφέρει αυτή την στιγμή η δημοκρατία, η ελεύθερη βούληση και το πώς θα παλέψουν για τον τόπο. Για να το λέει, έτσι θα είναι. Ή και όχι.

«Οι Σπαρτιάτες και οι οικογένειες των Σπαρτιατών δεν συμμετέχουν σε εκδηλώσεις τύπου LOATKI. Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με τα αντι – pride gay party, δεν έχουμε καμία σχέση με αυτά που στήνουν στο νομό Χανίων και γενικώς στην Ελλάδα.

Κάποιος κύριος που ήταν πιθανόν ψεύτικο το προφίλ του, ανήρτησε αυτή την αφίσα, κατόπιν διέγραψε το προφίλ του και κοινοποιούσε παντού με screenshot την αφίσα για να δημιουργήσει λάσπη και προπαγάνδα στο κόμμα μας».