Συναγερμός, λέει, έχει σημάνει στη NASA. Σε εμάς πάλι έχει ατονίσει το αντανακλαστικό ενός τίμιου πανικού. Σε άλλα νέα, εντοπίστηκε ένας ογκώδης αστεροειδής, μεγαλύτερος από το μήκος δέκα λεωφορείων στη σειρά. Αυτός ακριβώς ο αστεροειδής κατευθύνεται προς τη Γη. Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία τον παρακολουθεί στενά, αν και βρίσκεται εννιά φορές πιο μακριά από το φεγγάρι.

Ο αστεροειδής, που επιστημονικά ονομάζεται 2013 WV44 (ωραίο όνομα για παιδί του Ίλον Μασκ), θα περάσει την Τετάρτη (28/6) από τη Γη. Βεβαίως. Εκτιμάται πως έχει διάμετρο έως και 160 μέτρα. Αυτό σημαίνει πως είναι μεγαλύτερος και από το London Eye και από το Big Ben.

Θα ταξιδεύει με ταχύτητα 11,8 χλμ το δευτερόλεπτο ή πάνω από 26.000 μίλια την ώρα, περίπου 34 φορές την ταχύτητα του ήχου.

Να σημειώσουμε κάπου εδώ πως παρόλο που κινείται προς τη Γη, δεν θα πλησιάσει ποτέ περισσότερο από 0,02334 αστρονομικές μονάδες ή περίπου 2,1 εκατομμύρια μίλια.

Σε κάθε περίπτωση, έχει ταξινομηθεί ως αντικείμενο κοντά στη Γη (ΝΕΟ). Τι είναι οι ΝΕΟ; Πρόκειται για “κομήτες και αστεροειδείς που ωθούνται από τη βαρυτική έλξη κοντινών πλανητών σε τροχιές που τους επιτρέπουν να εισέλθουν στη γειτονιά της Γης”, αναφέρει η NASA. Κάπως έτσι, παρόλο που δεν χαρακτηρίζεται δυνητικά επικίνδυνος αστεροειδής (PHA), το μέγεθός του είναι σχετικά μεγάλο. Δεν το λέμε εμείς, το λέει ο Ιάπωνας αστρονόμος Ατσούο Ασάμι.

Για τα πρακτικά, να αναφέρουμε πως σύμφωνα με τη NASA, υπολογίζεται πως υπάρχουν 32.254 ΝΕΟ – αστεροειδείς στο ηλιακό μας σύστημα, αριθμός που έχει αυξηθεί από 30.000 από τον περασμένο Οκτώβριο.

Ένα σχόλιο μόνο: