Είχαμε αρχίσει να βαριόμαστε τις ίδιες και τις ίδιες θεωρίες συνωμοσίας.

Μπορούμε να συμφωνήσουμε πως έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που δεν μπορούν να μας σοκάρουν και πολλά πράγματα; Δηλαδή τώρα θα σας πούμε πως στο Πουέρτο Ρίκο ορισμένοι πιστεύουν πως είδαν “εξωγήινη γοργόνα” θα πέσετε από τα σύννεφα; Μάλλον όχι.

Σε άλλα νέα, χρήστες του TikTok φαίνεται να γοητεύτηκαν από κάτι που θύμισε σιλουέτα πλάσματος που θύμισε γοργόνα να αναδύεται από τη θάλασσα. Η φιγούρα φαινόταν να έχει ανθρωπόμορφο πάνω μέρος σώματος, μακριά μαλλιά, ενώ στο κάτω μέρος φαινόταν σαν ψάρι. Είχε τέλος πάντων ουρά. Όπως καταλαβαίνετε, με τη φαντασία για το τι υπάρχει στον βυθό των ωκεανών να οργιάζει μετά το δραματικό συμβάν με το υποβρύχιο Titan, οι εικασίες πήραν ακραία τροπή. Οι μισοί χρήστες του TikTok πίστεψαν πως πρόκειται για “πραγματική εξωγήινη γοργόνα”, ενώ οι άλλοι μισοί για μια έξυπνα κατασκευασμένη φάρσα.


@the_paranormal_chic USO-Alien Captured in Puerto Rico, you tell me! #USO #ufo #ufocommunity #ufotwitter #aliensighting #alien #aliens #underwater #unexplained #theparanormalchic #paranormal #paranormalinvestigator #ufotiktok #ocean #puertorico🇵🇷 #worldwide #groundbreaking #fyp ♬ original sound – The Paranormal Chic 🖤

Άλλοι πάλι υποστήριξαν πως πρόκειται απλώς για μια περίπτωση παεϊδολίας. Πρόκειται για την τάση του ανθρώπινου εγκεφάλου να αντιλαμβάνεται οικεία μοτίβα σε τυχαία ερεθίσματα. Υποστήριξαν πως η υποτιθέμενη “εξωγήινη γοργόνα” δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν φυσικό σχηματισμό ή μια οπτική ψευδαίσθηση που δημιουργήθηκε από την αλληλεπίδραση του φωτός και του νερού.

Όντως πίστεψαν πως είδαν εξωγήινη γοργόνα

Για να μη νομίζετε πως ο κόσμος, κόντρα σε όλα, έγινε εξαιρετικά λογικός, το βίντεο συγκέντρωσε αρκετά σχόλια από χρήστες που ορκίζονται στην αυθεντικότητά του. Επισήμαναν μάλιστα τις περίπλοκες λεπτομέρειες της φιγούρας και τόνισαν την έλλειψη στοιχείων που να υποδουλώνουν πως υπάρχει έστω και μια περίπτωση να πρόκειται για φάρσα. Κάπου εκεί, άρχισαν να μπαίνουν στο παιχνίδι οι θεωρίες συνωμοσίας. Σύμφωνα με αυτές, εξωγήινα όντα ζουν εδώ και καιρό ανάμεσά μας και κρύβονται στα βάθη του ωκεανού.

Ειδησεογραφικά πρακτορεία, πεισμένα από το virality του βίντεο, μίλησαν με επιστήμονες, οι περισσότεροι εκ των οποίων απέρριψαν το βίντεο θεωρώντας το φάρσα. Άλλοι πάλι δεν απέκλεισαν την πιθανότητα ύπαρξης άγνωστων θαλάσσιων ειδών. Ακόμα και εξωγήινης ζωής.

Εν τω μεταξύ, μέσα σε όλο το χαμό, μερικοί φαν των θεωριών συνωμοσίας οργάνωσαν μέχρι και αποστολές στο Πουέρτο Ρίκο, με την ελπίδα ότι θα ανακαλύψουν περισσότερα στοιχεία ή θα δουν από κοντά την “εξωγήινη γοργόνα”. Μάλλον δεν θα πάει πολύ καλά αυτό. Σε κάθε περίπτωση, έψαξαν τα νερά εξοπλισμένοι με κάμερες, καθώς και με συσκευές σόναρ, αποφασισμένοι να αποδείξουν ότι το φαινόμενο ήταν κάτι περισσότερο από αυτό που έτυχε να καταγραφεί.