Το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη εποχή των Ελλήνων. Λογικό. Η χώρα μας φημίζεται για τις καλές τις θερμοκρασίες, την γευστική της κουζίνα, την ομορφιά, την φιλοξενία, την μέχρι ενός βαθμού αθώα ανεμελιά και τις συγκινήσεις που προσφέρει με ένα απλό κοίταγμα στον ήλιο όταν αυτός αποφασίζει να δώσει τη θέση του στο φεγγάρι.

Θα μπορούσαμε με μεγάλη ευκολία να υποστηρίξουμε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα ιδανική για διακοπές. Και είναι. Όμως, δυστυχώς, οι διακοπές θέλουν χρόνο και ο ελεύθερος χρόνος είναι περιορισμένος καθώς, όπως όλοι οι άνθρωποι γύρω μας, εργαζόμαστε. Τι γίνεται όταν αποφασίζουμε να πάρουμε επιτέλους την πολυπόθητη θερινή άδεια; Αλλάζουμε mindset και ψάχνουμε για τον καλοκαιρινό μας προορισμό. Κοινώς, μπαίνουμε σε ρυθμούς διακοπών. Όπου «διακοπές», βάλτε «μύθοι» γιατί, κακά τα ψέματα, αλλιώς φανταζόμαστε τις μέρες μας μακριά από τη δουλειά και αλλιώς τις ζούμε στην πραγματικότητα.

Για να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά και να βοηθήσουμε την αλήθεια να λάμψει, θα καταρρίψουμε μερικούς από αυτούς τους καλοκαιρινούς μύθους έχοντας ως σύμμαχο τη σειρά HUAWEI WATCH GT η οποία κυκλοφόρησε το 2018 χτίζοντας μια παράδοση στην αγορά των smartwatches. Αρκετά smartwatches εμπλούτισαν τη σειρά όλο αυτόν τον καιρό και τώρα συνεχίζει την παράδοση με το ΗUAWEI WATCH GT 3 Pro και τα δύο νέα εκπληκτικά μοντέλα: το HUAWEI WATCH GT 3 Pro Titanium Edition και το HUAWEI WATCH GT 3 Pro Ceramic Edition. Φορέστε το smartwatch σας, ήρθε η στιγμή της αλήθειας. Μην ανησυχείτε, δεν είναι πικρή. Είναι κομψή, αθλητική και με ξεχωριστό design.

Τρώμε λιγότερο το καλοκαίρι

«Σε βλέπω αδυνατισμένο» ή «όλοι χάνουν κιλά το καλοκαίρι» είναι από τις κλασικές ατάκες που θα ακούσω μόλις κάνω την εμφάνισή μου στην παραλία. Αυτές τις δύο ατάκες τις κρατά ζωντανές ένας συγκεκριμένος μύθος, o γνωστός σε όλους, «τρώμε λιγότερο λόγω της υψηλής θερμοκρασίας». Δεν ισχύει κάτι τέτοιο και μάλλον έχει να κάνει καθαρά με την ηλικία, την διατροφική συμπεριφορά και, το σημαντικότερο, την αθλητική συμπεριφορά του καθενός. Είμαι διαρκώς σε κίνηση χωρίς να κουράζομαι και αυτό οφείλεται στο σωστό πρόγραμμα, τις έξυπνες επιλογές και τις ουσιαστικές υπενθυμίσεις του HUAWEI WATCH GT 3 Pro το οποίο με ενημερώνει για την ημερήσια πρόσληψη νερού, την υπενθύμιση ύπνου ή τον όγκο άσκησης. Κάπως έτσι άφησα πίσω μου το «δεν τρώμε πολύ το καλοκαίρι», παραμέρισα τους μύθους και εστίασα στα αληθινά αποτελέσματα. Περιμένω το επόμενο «όλοι χάνουν κιλά το καλοκαίρι», έχω έτοιμη την απάντηση.

Δεν αξίζει να περάσεις τις διακοπές σου στο βουνό

Έχουμε συνδέσει το καλοκαίρι με τη θάλασσα και είναι λογικό όμως αυτό δε σημαίνει ότι το βουνό είναι μια ζώνη απαγορευμένη που δεν μπορούμε να πλησιάσουμε. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Κάποιοι αγαπούν το στοιχείο του νερού και θέλουν να είναι συνεχώς κοντά του επιλέγοντας να κλείσουν δωμάτιο σε κάποιο νησί. Κάποιοι άλλοι, αγαπούν την ησυχία και επιλέγουν να πάρουν τη σκηνή τους και να απομονωθούν. Και όμως, αυτοί οι δύο αντίθετοι κόσμοι έχουν κάτι κοινό: την άθληση. Προσωπικά είμαι άτομο του βουνού και η συχνή μου επαφή με τη φύση μεγαλώνει την επιθυμία μου για άσκηση. Με το HUAWEI WATCH GT 3 Pro και της 100 λειτουργίες προπόνησης, αυτή έγινε ακόμα μεγαλύτερη. Ο έξυπνος σχεδιασμός τρεξίματος που λειτουργεί σύμφωνα με την φυσική μου κατάσταση, αξιολογεί τα δεδομένα όπως τον ρυθμό, τους καρδιακούς μου παλμούς, την απόσταση και πολλά άλλα με έκανε να ξεχάσω τις παραλίες. Βέβαια, το ίδιο πρόγραμμα θα ακολουθήσω όταν βρεθώ σε αυτές, δεν το γλιτώνω. Η περιοχή αλλάζει, όχι η όρεξή μου για προπόνηση.

Δεν μπορείς να ακολουθήσεις μια υγιεινή ρουτίνα

Από τους μεγαλύτερους καλοκαιρινούς μύθους των διακοπών μας είναι ότι δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε μια υγιεινή ρουτίνα καθώς είμαστε συνεχώς στο «τρέξιμο» και έτσι δεν προλαβαίνουμε, για παράδειγμα, να φάμε ένα σωστό γεύμα ή να παρακολουθήσουμε την υγεία μας. Ήρθε η ώρα να αντικαταστήσουμε αυτό τον μύθο με μία πραγματικότητα: Healthy Living Shamrock. Αυτή είναι η λειτουργία του HUAWEI WATCH GT 3 Pro η οποία μας ενθαρρύνει να καλλιεργήσουμε καλές και υγιεινές συνήθειες παρά τον πολυάσχολο τρόπο ζωής μας. Υπάρχει επίσης ένα πλήθος λειτουργιών που βοηθούν στην παρακολούθηση της γενικής μας υγείας με την παρακολούθηση του ύπνου, την αξιολόγηση της ποιότητάς του ή την καταγραφή σε πραγματικό χρόνο του καρδιακού παλμού. Ποιος είπε ότι δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε μια υγιεινή ρουτίνα όσο ανακαλύπτουμε τις ομορφιές των νησιών μας; Ένας ακόμα μύθος καταρρίφθηκε.

Το casual ντύσιμο είναι «νόμος» στις καλοκαιρινές διακοπές

Ναι, είναι, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η κομψότητα και η ωραία αισθητική πρέπει να λείπει από τον καρπό μας. Άλλωστε, υπάρχει τρόπος να συνδυαστούν όλα αρμονικά. Το HUAWEI WATCH GT 3 Pro Titanium Edition και το HUAWEI WATCH GT 3 Pro Ceramic Edition καταφέρνουν και «κουμπώνουν» άψογα με κάθε στυλ ντυσίματος και διάθεσης είτε βρισκόμαστε σε κάποιο κοσμοπολίτικο νησί είτε στους καυτούς δρόμους της Αθήνας. Το πρώτo, με τις μοντέρνες πινελιές, το καντράν από κρύσταλλο ζαφειριού και την 3D περιστρεφόμενη κορώνα (κουρδιστήρι) προσφέρει με το πάτημα ενός κουμπιού (ECG) την παρακολούθηση της υγείας και την ακριβή καταγραφή της καρδιακής λειτουργίας (διαθέσιμο αργότερα στην Ελληνική αγορά), κάνοντας ξεκάθαρο ότι το αέρινο καλοκαιρινό στυλ και η υγεία βρίσκονται στο ίδιο μονοπάτι (ή γραφικό σοκάκι).

Στο θηλυκό και κομψό στυλ της Ceramic Edition, η απλότητα του κεραμικού συμπληρώνει τη γοητεία του μετάλλου. Όπως η έκδοση Titanium, έτσι και η έκδοση Ceramic διαθέτει έναν εκπληκτικά ισχυρό φακό από κρύσταλλο ζαφειριού, που τον καθιστά εξαιρετικά ανθεκτικό σε γρατζουνιές και θραύση. Επίσης, όπως και η έκδοση Titanium, διαθέτει 3D περιστρεφόμενη κορώνα με τη διαφορά ότι το καντράν είναι διακοσμημένο με λουλούδια και αλλάζει το σχήμα του καθώς περνάει η ώρα. «Ανθίζει» και «κλείνει», δημιουργώντας μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια που συμβολίζει το πέρασμα του χρόνου. Με συγχωρείτε που το μαθαίνετε από εμένα, αλλά κάποτε οι διακοπές σας φτάσουν στο τέλος τους. Τουλάχιστον θα σας το υπενθυμίσει ένα έργο τέχνης όπως το HUAWEI WATCH GT 3 Pro Ceramic Edition.

Οι διακοπές είναι μόνο για ξεκούραση

Κανείς δεν αμφιβάλει και κανείς δεν θα υποστηρίξει το αντίθετο. Οι διακοπές είναι «ιερές», ένα αποφασιστικό βήμα για την αναγκαία σωματική αλλά και ψυχική χαλάρωση. Αυτό που δεν έχουμε καταλάβει, όμως, είναι ότι μπορούμε να γυμναστούμε έξυπνα και εύκολα όσο περνάμε τις ώρες κάτω ή πάνω από το νερό. Είναι καλοκαίρι, φυσικά και θα κάνετε τις απαραίτητες βουτιές στη θάλασσα ή ακόμα και ελεύθερες καταδύσεις αν είστε πιο extreme τύποι. Όπως και να’ χει, με το HUAWEI WATCH GT 3 Pro μπορείτε να αθληθείτε άφοβα λόγω της αυξημένης αντοχής στο υγρό στοιχείο και όταν πάρετε την απόφαση να κάνετε το βήμα παραπάνω, η νέα λειτουργία Free Diving, η οποία παρέχει πληροφορίες κατάδυσης σε πραγματικό χρόνο, θα είναι εκεί για να σας βοηθήσει. Μήπως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσω και να γυρίσω από το βουνό; Ωραίες ακούγονται και οι διακοπές δίπλα από τη θάλασσα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Huawei, για εύκολες και γρήγορες αγορές το ηλεκτρονικό κατάστημα https://www.huaweistore.gr ή τα παρακάτω links: Facebook: HuaweimobileGR και Instagram: huaweimobilegr και Huawei Community.