Και τι δεν είχαμε αυτήν την εβδομάδα: απόνερα της Γιουροβίζιον είχαμε, έναρξη Πανελληνίων εξετάσεων είχαμε, τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ κι από αυτόν είχαμε…

Πάνω από ένα πληκτρολόγιο κι εμείς οι δόλιοι, να προλάβουμε να τρολάρουμε να καταγράψουμε ειδησεογραφικά την επικαιρότητα και να σας την προσφέρουμε μασημένη στην οθόνη. Αυτοί είμαστε και μπράβο μας. 

Για τσέκαρε, λοιπόν, μια δεκάδα τίγκα προβοκατόρικη που ίσως και να μην υπέπεσε στην αντίληψή σου.

1. Την προηγούμενη Δευτέρα οι 17χρονοι της χώρας ξύπνησαν με ένα καντήλι στο στόμα, καθώς ξεκίνησε μία από τις πιο ανούσιες και ψυχοβγαλτικές διαδικασίες που θα μπορούσαν να υποβληθούν, αυτή των Πανελληνίων. Έχουν που έχουν τα ζόρια τους, είναι κι αυτοί οι γονείς που τους βγάζουν τη ψυχή και τους μεταδίδουν το άγχος τους. Έχουμε τη ρεπορταζάρα από τον Νίκο Μπόβολο για να καταλάβετε τι εννοούμε…

2. Και γιατί μωρέ να τα αγχώσουν τα παιδιά; Λες και οι Πανελλήνιες είναι αυτές που θα τους θέσουν τέλος ή θα σημάνουν την αρχή στα όποια τους προβλήματα ή στις όποιες τους επιτυχίες… Έτσι κι αλλιώς, αν οι μαθητές έχουν πρόγραμμα, θα τα καταφέρουν μια χαρά. Κι ούτε τις βόλτες, ούτε και τα παρεάκια τους θα στερηθούν. Δες εδώ που στα εξηγούν ωραία τα Ancient Memes

3. Την ίδια μέρα είχαμε και τις αντιδράσεις για το νικητήριο τραγούδι της Γιουροβίζιον, το οποίο κατηγορήθηκε για πολιτικοποίηση του διαγωνισμού. Είπαμε, λοιπόν, να αφήσουμε στην άκρη τους Τατάρους και να ασχοληθούμε με τρου πολιτικοποιημένα τραγούδια που όντως άφησαν εποχή. Ο Ντίνος Ρητινιώτης στα decks έχει το θέμα. Δυνάμωσε ηχεία και τσέκαρε.


4. Κάπου εκεί στα μέσα της εβδομάδας η ΑΕΚ σήκωσε στον αττικό ουρανό το κύπελλο Ελλάδας νικώντας στον τελικό τον Ολυμπιακό. Μετά την απόφαση Κοντονή να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, το παρακολούθησαν όλοι κι όλοι 10 αθρώποι κι ανάμεσά τους ο γνωστός για τα κιτρινόμαυρά του αισθήματα Λευθέρης Παπαδόπουλος. Το χάρηκε με τη ψυχή του ο μπάγασας! Τόσο, που εξιστόρησε στον Κώστα Μανιάτη τα όσα βίωσε κι ο τελευταίος έκατσε και τα έγραψε σε μια κόλλα χαρτί. Απολαυστικούλης για μία ακόμη φορά. 

5. Ναι, αλλά η ζωή δεν είναι ποδόσφαιρο και μόνο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν κι άλλα πράγματα να ασχοληθείς. Όπως το μπάσκετ για παράδειγμα. Κι όταν μιλάμε για μπάσκετ, το μυαλό μας πάει στη χώρα όπου το έχουν αναγάγει σε επιστήμη. Στις ΗΠΑ, δηλαδή, το πρωτάθλημα των οποίων διαθέτει τους περισσότερους φανς παγκοσμίως. Τρου φανς και ντεμέκ φανς. Τώρα, αν θες να τσεκάρεις σε ποια κατηγορία ανήκεις, δεν έχεις παρά να παίξεις το κουιζάκι που ετοίμασαν για εσένα ο Ηλίας Γεροντόπουλος με το Νίκο Ράπτη.

6. Κι αν μετά από έναν αγώνα στο γήπεδο ταιριάζει γάντι ένα “βρώμικο” έξω από το γήπεδο και μια τσακ-μπαμ επίσκεψη στην τουαλέτα του σπιτιού σου, αμέσως μετά χρειάζεσαι γλυκάκι. Σαν κι αυτά που μας προτείνει κάθε λίγο και λιγάκι ο Γαβριήλ Νικολαΐδης και μας τρέχει το σαλάκι. Αυτήν την εβδομάδα, χτύπησε με βίγκαν μους σοκολάτας και φραουλοκατάσταση. Τσίμπα συνταγούλα και ντου στην κουζίνα σου να μας κάνεις περήφανους.

7.  Πάλι καλά που έχουμε τον 20χρονο Νίκο Ράπτη εδώ μέσα και μας δίνει νότες παλιμπαιδισμού μήπως και ξανανιώσουμε οι κωλόγεροι τριαντάρηδες. Να, δες εδώ, που ετοίμασε κουιζάκι με τους “Ατρόμητους”. Τις λιλιπούτειες εκείνες μπαλαδόφατσες από το Αρτζεντίνα που στιγμάτησαν τα παιδικά μας χρόνια. 

8. “Στιγμάτησαν τα παιδικά μας χρόνια”… Άκου εκεί κλισέ πρόταση! Αλλά τι να κάνουμε κι εμείς οι ΑΡΔ; Στον κόσμο των κλισεδιάρηδων ζούμε, όσο να ‘ναι επηρεαζόμαστε και χρησιμοποιούμε τις ίδιες και τις ίδιες ατάκες πολλές φορές. Το δίδυμο της στήλης “Η Ζωή Εν Κροτάφω” τα έβαλε κάτω και έβγαλε από την κούτρα του 10 χαρακτηριστικές κλισεδιάρικες μικροιστορίες που τις ακούς δεξιά κι αριστερά στην καθημερινότητά σου, φέρνοντάς σου εμετούλη.

9. Έχετε σκεφτεί ποτέ πώς περνά την ημέρα του μια σταρούμπα του ελληνικού ιντερνέ; Μία περσόνα που στην καθισιά του ποστάρει το οτιδήποτε και μαζεύει μονομιάς μερικές χιλιάδες likes και shares; Ο “Ένας αλλά Μόνος“, ο νέος μυστήριος συντάκτης του Provocateur, το σκέφτηκε μια μέρα που έπεσε πάνω στον τοίχο του Αύγουστου Κορτώ και είπε να το κάνει θέμα. Και τι θέμα… Θεματάρα: “Το απολαυστικό 24ωρο του Κορτώ“, κυρίες και κύριοι!

10. Και μη νομίζετε ότι ο Λιάκος ασχολείται μόνο με τα του μπάσκετ. Η μεγάλη του καψούρα είναι ο κινηματογράφος, γι’ αυτό και μας ετοίμασε ένα σούπερ ντούπερ αφιέρωμα για το “Trainspotting 2” που έρχεται να μοιράσει κρυστάλλινη βρετανίλα και κλασμένες ιστορίες συγκροτημένες από ατάκες που σκοτώνουν. 

 

BONUS
Μέγκαν Φοξ, χρόνια σου πολλά αλλά μισό λεπτάκι να σου εξηγήσουμε πως έχουν τα πράγματα:

Είσαι καύλα.-