Σε λάιβ τους δεν είχα ακόμα την τύχη να βρεθώ. Όλα τα reviews που διάβασα όμως, καθώς ανακάλυπτα τη δισκογραφία των The Bonnie Nettles, κάνουν λόγο για την εκρηκτική ατμόσφαιρα που δημιουργείται όταν παίζουν και για ένα φανατικό κοινό που τους ακολουθεί πιστά. Σε συνδυασμό με τον νέο-ψυχεδελικό χαρακτηριστικό τους ήχο, είμαι σίγουρη ότι αυτό που προσφέρουν στην αθηναϊκή σκηνή είναι ξεχωριστό. Μένει μόνο να το βιώσουμε στην συναυλία που θα δώσει η επταμελής μπάντα στην σκηνή του ARCH, μετά από την πρώτη της περιοδεία στην Ευρώπη. Εμείς τους προσεγγίσαμε για να τους γνωρίσουμε καλύτερα, να μάθουμε τις σκέψεις τους λίγο πριν μπουν στο βαν για το ευρωπαϊκό tour και για να καταλάβουμε πως μπορούν να συνυπάρχουν τόσο αρμονικά επτά άτομα στο ίδιο συγκρότημα.

Ο χρόνος για την ευρωπαϊκή περιοδεία σας έχει φθάσει, με το πρώτο σας λάιβ στις 22 Νοεμβρίου. Θα ήθελα να μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας.

Επικρατεί μεγάλος ενθουσιασμός. Ανυπομονούμε να βρεθούμε σε όλα τα venues και είμαστε πραγματικά ευγνώμονες τόσο για τους ανθρώπους τους οποίους μας κάλεσαν στις πόλεις τους όσο και σε αυτούς τους οποίους βοήθησαν ώστε να ολοκληρωθεί αυτό το ταξίδι. Σίγουρα είναι ένας από τους στόχους που είχαμε καιρό αλλά διάφοροι λόγοι δεν μας το επέτρεπαν και νιώθουμε πολύ χαρούμενοι που έναν-έναν τους πετυχαίνουμε.

Πώς φτάσατε όμως σε αυτό; Μιλήστε μας συνοπτικά για την πορεία σας μέσα στα χρόνια.

Γενικότερα είμαστε μια μπάντα όπου από την αρχή έως και τώρα, οι πραγματικά όμορφες και ήρεμες στιγμές μας είναι όταν βρισκόμαστε σε κάποια περιοδεία ή εν όψη κάποιου live και κυρίως on stage. Με βάση αυτό το, πάντοτε είχαμε στο νου μας να παίζουμε όσο πιο πολύ μπορούμε και κάθε φορά σε διαφορετικό κοινό. Μια περιοδεία στο εξωτερικό μετά από αρκετές εγχώριες ήταν μια επιθυμία την οποία είχαμε πάντοτε. Βήμα – βήμα έχοντας πάντα ένα big plan να αποδομούμε, καταφέραμε να προσεγγίσουμε μέσω της μουσικής μας τον κόσμο ο οποίος βοήθησε σε όλο αυτό και μας δίνει ώθηση να συνεχίσουμε να δημιουργούμε και να παρουσιάζουμε την έμπνευση μας σε όλο και περισσότερο κόσμο.

Οι Bonnie Nettles εμφανίστηκαν το 2017 στην ψυχεδελική σκηνή της Αθήνας. Τότε ως πενταμελής μπάντα, πλέον ως επταμελής. Πώς είναι η συνύπαρξη επτά διαφορετικών μελών/προσωπικοτήτων; 

Οι περισσότεροι γνωριζόμαστε από τα σχολικά χρόνια και το κάνει πιο εύκολο συνήθως, καθώς γνωρίζεις χαρακτήρες και τρόπους σκέψης. Γενικότερα η συνύπαρξη είναι δύσκολη, πόσο μάλλον επτά ατόμων για κάτι τόσο δημιουργικό και υποκειμενικό το οποίο απαιτεί πολλές ιδανικές συνθήκες ώστε να εκφραστεί ατομικά από τον καθένα και στη συνέχεις να μεταφραστεί στην γλώσσα που ο απέναντι σου θα κατανοεί.

Όπως και να ‘χει, είτε τρεις είτε επτά, η επικοινωνία είναι το κλειδί αλλά από εκεί και πέρα υπάρχει εμπιστοσύνη και όρεξη και με βάση αυτό ζούμε και οι επτά μαζί μια παράλληλη ζωή με αυτή της πραγματικότητας έξω από το στούντιο. 

Πώς έχει εξελιχθεί η σκηνή από το 2017 στο σήμερα;

Σίγουρα αιωρείται στην ατμόσφαιρα μια ανησυχία και ένας προβληματισμός. Πλέον η ηλεκτρονική και άλλα είδη έχουν κινήσει το ενδιαφέρον του κόσμου και σε συνάρτηση με το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πλέον κατάλληλοι χώροι και υποδομές ώστε να παίξεις αξιοπρεπώς (σε κοινό των 200-400 ατόμων), φαίνεται σταδιακά να χάνεται όλο αυτό. Βέβαια στα θετικά είναι ότι πολλοί μουσικοί παραμένουν ενεργοί και παρουσιάζουν πολύ αξιόλογες δουλειές τις οποίες και εμείς υποστηρίζουμε όπως μπορούμε. Προτιμάμε να βλέπουμε πως κάτι νέο έρχεται και όχι πως κάτι χάνεται καθώς η μουσική και όλα τα σχετικά γύρω της μονίμως εναλλάσσονται και έτσι δημιουργείτε συνέχεια το κίνητρο και η όρεξη είτε από τους μουσικούς είτε από το κοινό.

Τι σας αρέσει και τι σας ενοχλεί από τον καλλιτεχνικό χώρο της Ελλάδας;

Η κουλτούρα του κλισέ «ακούω τα πάντα» είναι πολύ σπαστική και αναρωτιέσαι ώρες-ώρες αν ακούει όντως κάτι και καταλαβαίνει βαθύτερα κάποιος ή αν απλά θέλει να ακούει κάτι μέχρι να έρθει το μετρό. Την ίδια στιγμή όμως που συμβαίνει αυτό, οι μουσικοί προβληματίζονται και πειραματίζονται μέχρι να βρουν μια χρυσή τομή ανάμεσα στο τι τους εκφράζει και στο τί ο κόσμος θέλει να ακούει σήμερα. Και έτσι δημιουργείται ένα musical diversity το οποίο μονίμως φέρνει και κάτι νέο στην επιφάνεια. Όλο αυτό προκαλεί ένα φαινόμενο όπου μουσικές δεκαετιών επανέρχονται σε πειραματικό στάδιο αυτή την φορά και αυτό είναι κάτι που μας αρέσει.

Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές;

Άλλος ακούει περισσότερη Jazz, άλλος Avant Garde, άλλος Punk μουσική και ταυτόχρονα όλοι μας έχουμε ακούσει όλα αυτά τα είδη και πολλά περισσότερα. Θα έλεγα πως δεν υπάρχει κάτι το οποίο δεν αποτελεί επιρροή και καμία μουσική προσέγγιση δεν θα βγάζαμε εκτός.

Αν λέγαμε ότι υπάρχουν κάποια συστατικά που σας εμπνέουν και συνθέτουν την ταυτότητα της μπάντας σας, ποια θα ήταν αυτά; 

Αυθορμητισμός, αυτοσχεδιασμός, Tellis Savvalas.

Κάποιο όμορφο/ περίεργο/ αστείο περιστατικό που έχει συμβεί στα λάιβ σας και θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας;

Το πιο αστείο που έχει συμβεί στη μπάντα αυτή είναι να παίξει live κυριολεκτικά μπροστά σε ένα άτομο.

Κάτι όμορφο θα λέγαμε πως είναι η κάθε φορά που φορτώνουμε το βαν για να πάμε να παίξουμε κάπου κοντά η μακριά.

Εκτός από το ευρωπαϊκό tour, ετοιμάζετε κάτι άλλο αυτή την περίοδο;

Αυτή την περίοδο δουλεύουμε το νέο μας υλικό για τον δεύτερο δίσκο και ετοιμάζουμε να παρουσιάσουμε 2 singles σε μορφή κασέτας τα οποία κυκλοφόρησαν μέσα στο 2023 καθώς και ένα ακόμα το οποίο αναμένεται στις 20.11.2023 μαζί με νέο βίντεο κλιπ. Η κασέτα θα ονομάζεται Sugar Amount και θα την έχουμε στο merch stand στην Ευρωπαϊκή περιοδεία. Όλο μας το effort έχει συγκεντρωθεί πάνω σε νέο υλικό το οποίο θέλουμε τόσο πολύ να παρουσιάσουμε στα επερχόμενα Live.