Υπήρχε μια εποχή που πετύχαινες τον Θανάση Αλευρά παντού, σε μια θεατρική σκηνή, σε κάποιο τηλεοπτικό πλατό ή στην Ταράτσα του Φοίβου. Τον πετύχαινες ακόμα και στις διακοπές σου, καθώς για πολλά χρόνια συμμετείχε σε περιοδείες θεατρικών παραστάσεων. Μέχρι που αποφάσισε να πει «40+ βγαίνω» και να πάρει μια ανάσα από όλα αυτά.

Έχοντας διανύσει τα πρώτα χρόνια των δεύτερων «-άντα», ο Θανάσης Αλευράς παρουσιάζει ένα αυτοβιογραφικό εσώψυχο πρόγραμμα. Η αλήθεια είναι ότι φανταζόταν ως γενέθλιο πάρτι των 40, αλλά λόγω του ιού συνεχώς αναβαλλόταν. Φέτος όμως έφτασε η στιγμή να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Βέβαια είναι πια 43, αλλά δεν του πήγαινε η καρδιά να αλλάξει τον τίτλο. Όπως λέει και ο ίδιος “Αν το έγραφα 43+Βγαίνω, θα ακουγόταν σαν νούμερο παπουτσιού Στα 40+ πλέον, ο Αλευράς ανέβασε «40+ βγαίνω» για πρώτη φορά τον χειμώνα στο VOX και όλο το καλοκαίρι περιοδεύει ανά την Ελλάδα. Αν βρίσκεσαι στην Αθήνα στις 28/9, μπορείς να το απολαύσεις στο Κηποθέατρο Παπάγου (εισιτήρια εδώ). Αν δεν βρίσκεσαι, μην ανησυχείς: η παράσταση θα ανέβει ξανά στο VOX το χειμώνα. Σταθερά μαζί του η Ίντρα Κέιν και Ζερόμ Καλούτα.

Με αφορμή αυτό το γενέθλιο πάρτι τον συναντήσαμε ένα απόγευμα και μιλήσαμε για τα γιαννιώτικα κλισέ και τι σημαίνει να μεγαλώνεις σε μια κλειστή πόλη, για το πόσο είναι σημαντικό είναι να κατακτάς το «να ζεις όπως θες», αλλά και για τη συνάντησή του με τον Φοίβο Δεληβοριά.

Πατάς το play και τον απολαμβάνεις: