«Δύο άνδρες και ένα σκυλί συνιστούν “οικογένεια”»; Αυτό είναι το ερώτημα που βασανίζει την εφημερίδα Εστία στο κεντρικό άρθρο του πρωτοσέλιδου. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα που η συντηρητική εφημερίδα αραδιάζει μια σειρά από καταστροφολογικά ερωτήματα για το τι θα απογίνει το ελληνικό έθνος και πως θα λυθεί το πρόβλημα του δημογραφικού, εάν “αλλοιωθεί” η εικόνα της οικογένειας. Για όλα αυτά τα δεινά, ευθύνεται η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το “πρότυπο” που λανσάρει ο ίδιος, το οποίο θα ταράξει τόσο πολύ τις αξίες της άγιας ελληνικής παραδοσιακής οικογένειας.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, ποτέ δεν ένιωσε την ανάγκη να κρύψει την ταυτότητά του. Είναι ένας ανοιχτά ομοφυλόφιλος άνδρας και ο σύζυγός του Τάιλερ βρίσκεται δίπλα του. «Δεν πρόκειται για άποψη, αλλά για τη ζωή μου» είχε πει σε τηλεοπτικό πάνελ, απαντώντας σε βουλευτή της Ελληνικής Λύσης και είχε γίνει viral. Σε μια χώρα όπως την Ελλάδα, όπου μέρος της κοινωνία συνεχίζει να μην θέλει και να μην αποδέχεται πλήρως τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, η παρουσιά του Στέφανου Κασσελάκη και του συζύγου του Τάιλερ μόνο θετική μπορεί να είναι.

Από τη μια λοιπόν παρουσία ενός ανοιχτά γκέι άντρα στην πολιτική σκηνή σίγουρα μπορεί να βοηθήσει στο να γκρεμιστούν στεγανά και προκαταλήψεις, να υπάρξει μεγαλύτερη ορατότητα και πρόοδος σε ότι αφορά τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Ωστόσο, υπάρχει και η άλλη πλευρά, η πλευρά που θα παραλυεί ομοφοβικά, θα ειρωνεύεται την ταυτότητα του και θα τον παρουσιάζει ως τον άνθρωπο που ήρθε να φέρει την καταστροφή του ελληνικού γενους.

«Δύο άνδρες και ένα σκυλί συνιστούν “οικογένεια”»; Αρκεί να θυμηθούμε ότι πριν μερικά χρόνια, η ύπαρξη της μονογονεϊκής οικογένειας όχι μόνο δεν ήταν αποδεκτή, αλλά δακτυλόδεικτουμενη. Θα ήταν ουτοπικό να πιστεύουμε ότι οι ακραιοί συντηρητικοί που νιώθουν συνεχιστές του ελληνικού έθνους και της παραδοσιακής οικογένειας, θα αποδεχόταν χωρίς να επικρίνουν ένα πρόσωπο που η οικογένεια του είναι διαφορετική από τη δική τους.

Ναι, δύο άνδρες και ένα σκυλί συνιστούν οικογένεια, χωρίς η λέξη να μπαίνει ανάμεσα σε ειρωνικά εισαγωγικά.