Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ένας μορφωμένος, κοστουμαρισμένος, αμερικανοτραφής, φωτογενής μιλένιαλ. Έχει κολλήσει ένσημα στην Goldman Sachs (άνδρο του καπιταλισμού). Είναι ανοιχτά γκέι με σύμφωνο συμβίωσης και σχεδιάζει να αποκτήσει παιδιά με παρένθετη μητέρα, σε μια χώρα που το κράτος ζητά την έγκριση της Εκκλησίας για την αλλαγή των ταυτοτήτων. Υποστηρίζει ότι θέλει να φτιάξει το ελληνικό όνειρο (έτσι κάπως θολά προς το παρόν, θα κατασκευάσει σίγουρα το αφήγημα τις επόμενες μέρες), δηλώνει περήφανα αυτοδημιούργητος (σε μια χώρα που ό,τι δηλώσεις είσαι) και το Kenergy του είναι αδιαμφισβήτητο.

Ο ορισμός του kenergy είναι ρευστός, ακόμη απροσδιόριστος και ανοιχτός στην ερμηνεία από το κοινό. Η λέξη δεν υπάρχει ακόμη στα λεξικά αλλά μέχρι το τέλος του έτους θα έχει προστεθεί χάρη στην τεράστια επιτυχία της ταινίας «Barbie». Όσο περισσότερο καταλαβαίνετε το Kenergy, τόσο λιγότερο Kenergy έχετε. Είναι σίγουρα κάποιος ελκυστικός άνδρας. Ένα poster boy, ο άνδρας που και να προσπαθήσεις σίγουρα δεν θα βρεις μια κακιά φωτογραφία του. Είναι κάποιος που έχει αποδεχτεί τον εαυτό του και δεν προσπαθεί ιδιαίτερα να σε πείσει να τον αποδεχτείς. Έχει τη σιγουριά να μην ψάχνεται για επιβεβαίωση. Είναι κάποιος που ξέρει τι σημαίνει το ανδρικό προνόμιο και αποφάσισε να μην υπηρετήσει το παραδοσιακό πατριαρχικό πρότυπο. Αντιπροσωπεύει τους άνδρες που υποστηρίζουν τις γυναίκες με αυτοπεποίθηση και δεν τις φοβούνται. Είναι κάποιος που μοιάζει πολύ καλός για να είναι αληθινός. Κάποιος με φιλοδοξίες που κάνει αισθητή την παρουσία του.

Kenergy σημαίνει να κλέβεις την προσοχή από την πρωταγωνίστρια. Όταν παραιτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας όλοι μιλούσαν για την Έφη Αχτσιόγλου. Εδώ και μέρες ο Στέφανος Κασσελάκης και η made in USA πολιτική εκστρατεία του (βλέπουμε ήδη τι κάνει στο TikTok) έχουν στρέψει την προσοχή των social media (πρωτίστως), των συστημικών μέσων και των ψηφοφόρων (κυρίως του 41%) στο πρόσωπό του.

Άλλαξαν οι ισορροπίες; Έτσι προκύπτει αν δούμε τις αποδόσεις των στοιχηματικών, οι οποίες δίνουν ως δεύτερο επικρατέστερο (μετά την Έφη Αχτσιόγλου) για τη νίκη στις εσωκομματικές εκλογές και πάνω από τους Ευκλείδη Τσακαλώτο, Νίκο Παππά και Στέφανο Τζουμάκα.

@skasselakis 👉 Δείτε περισσότερα για την πλατφόρμα στο προφίλ μου στο instagram. #tiktok #tiktokgreece #fyp #fypgreece ♬ πρωτότυπος ήχος – Stefanos Kasselakis

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει ως πλεονέκτημά του το γεγονός ότι δεν διαθέτει πολιτική προϋπηρεσία στο 4λεπτο βίντεο που σκηνοθέτησε ο Νίκος Σούλης. Στα αυτιά ενός μεγάλου μέρους του ακροατηρίου αυτό σημαίνει ότι δεν κουβαλά αγκυλώσεις ή εξαρτήσεις. Οι έχοντες σχετικά καλή μνήμη θα θυμούνται ότι και το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη αυτό το πρόταγμα είχε. Ήδη έχουν επισημανθεί οι εκλεκτικές συγγένειες ανάμεσα στο λόγο των δύο.

Ο Κασσελάκης μιλάει απλά. Εσκεμμένα. Μένει ωστόσο να φανεί αν έχει σκοπό να μιλήσει και αριστερά (αν προσέξατε αντικατέστησε το «Αριστερά» με την «Ανασυγκρότηση»), κι ας φιλοδοξεί να κάνει πράξη τη σύγχρονη Αριστερά. Απέκτησε ενδιαφέρον η εσωκομματική κούρσα με τον κομήτη Κασσελάκη (με την έννοια ότι μέχρι πρότινος ήταν ο περίπου άγνωστος υποψήφιος στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τώρα στέλνει τα μηνύματά του ποζάροντας χαμογελαστός στο πλευρό του Παύλου Πολάκη, κάτι που δεν άρεσε στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο που δεν περιμένει σωτήρες).

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζεται άριστος επικοινωνιακά, μέχρι αποδείξεως του εναντίου he is kenough. Το φαινόμενο Κασσελάκη είναι μεταπολιτικό. Λέει αυτό που θα θέλαμε να ακούσουμε. Εκ πρώτης όψεως, κάτι απολιτίκ. Οψόμεθα.