Την ώρα που ο Δήμαρχος Αθηναίων ετοιμάζεται να βάλει μπρος τις μπουλντόζες για να πεζοδρομήσει την Πανεπιστημίου (καλοφάγωτα εύχομαι), είμαι έτοιμος κι εγώ να τα πάρω στο κρανίο. Την ώρα που ο Δήμαρχος Αθηναίων πανηγυρίζει γιατί ο Άρης Σπηλιωτόπουλος απεδέχθη τη θέση του υπευθύνου Τουρισμού (και ποια άλλη θέση θα μπορούσε να αποδεχθεί δηλαδή;), εγώ λέω να κατεβάσω καντήλια. Την ώρα που ο Δήμαρχος Αθηναίων κατουριέται από τη χαρά του γιατί η online πλατφόρμα για δράσεις πολιτών (ή μήπως πωλητών;) ΣυνΑθηνά λαμβάνει βραβείο από τον όμιλο Bloomberg, εμένα μου ‘ρχεται να βάλω τις φωνές. Μια διάσταση απόψεων, όπως και να το δει κανείς…

Εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι, και στην περίπτωση αυτή διόλου δεν με νοιάζει η παρεξήγηση. Την ώρα που στο μισό κέντρο της Αθήνας είναι καμένες οι λάμπες των δρόμων και δεν αντικαθίστανται ούτε υπό την απειλή όπλου. Την ώρα που στο μισό κέντρο της Αθήνας τα πεζοδρόμια ζέχνουν και τα πλένει μόνο η βροχόπτωση που ευτυχώς άρχισε νωρίς φέτος. Την ώρα που σε όλο το κέντρο της Αθήνας (και ακόμη παραπέρα…), το σκουπίδι πάει σύννεφο και δημιουργεί πάσης φύσεως δυσώδεις. Αυτή ακριβώς την ώρα επιλέγει ο Δήμος Αθηναίων για να μας διαφημίσει κάθε είδους πρωτοβουλίες και επιτυχίες και μεγαλεπήβολα σχέδια που σαφώς θα αλλάξουν προς το καλύτερο τις ζωές πολύ συγκεκριμένων ατόμων. Αλλά καθόλου δεν θα βελτιώσουν τον βίο του μέσου Αθηναίου.

Το εικοσιτετράωρο του μέσου κακομοίρη, του μέσου ταλαίπωρου, του μέσου μαλάκα αν προτιμάτε, αυτού του ανθρώπου που έχει στη μάπα πέντε χρόνια καντήφλα. Και δεν αντέχει τις κάθε λογής Αντουανέτες που τον προτρέπουν να καταναλώσει άφθονο παντεσπάνι σε περίπτωση που δεν του βρίσκεται ούτε ψίχα ψωμί.

Αυτός ο άνθρωπος ο τόσο τσαλακωμένος, θέλει να περπατάει το βράδυ στο δρόμο και να βλέπει που πατάει. Αυτός ο άνθρωπος ο τόσο τσαλαπατημένος, θέλει να βγαίνει από το σπίτι του και να μη βρωμάνε ούρα και ξερατά όλες οι γωνίες. Αυτός ο άνθρωπος, ο τόσο απογοητευμένος θέλει να μην του έρχονται στα μούτρα χαρτιά περιτυλίγματος, πλαστικά ποτήρια, σακούλες και πακέτα τσιγάρων κάθε φορά που φυσάει λίγο παραπάνω. Αυτός ο δημότης θα ήθελε να έχει στο πλευρό του έναν Δήμαρχο που θα καταλαβαίνει τα προβλήματα τα δικά του και θα υπηρετεί τις ανάγκες τις δικές του και όχι τον μεγαλοϊδεατισμό ή τις εργολαβίες κάποιων τρίτων.

Αυτός ο δημότης ζηλεύει τον Γιώργο Καμίνη γιατί μένει στο Χαλάνδρι κι εκεί πέρα μόλις ανέλαβε ένας Δήμαρχος που νοιάζεται σφόδρα για την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Δεν το λες και κακή ιδέα εν μέσω κρίσης…