Οι τηλεοπτικές στιγμές αμηχανίας, είναι πολλές. Οι τηλεοπτικές στιγμές αμηχανίας που έχουν γεύση από ωμό έγκλημα, συγκαλυμμένο από μια ροή που ο χρόνος πιέζει να συνεχιστεί, συνεπαίρνοντας τον τηλεθεατή με τρόπο που δεν αποκλείεται να ξεχάσει εντελώς ότι πριν από λίγα λεπτά ένα μικρό ή μεγάλο έγκλημα αποκαλύφθηκε μπροστά του, ευτυχώς είναι λιγότερες. Μια τέτοια, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου», παρόλα αυτά, και δεν έσταξε ρουθούνι.

Οι δίδυμοι του Big Brother, Χρήστος και Παναγιώτης Βαρουξής, ήταν καλεσμένοι της Κατερίνας Καραβάτου και του Κρατερού Κατσούλη. Το τηλεοπτικό δίδυμο, καθώς και η ομάδα της εκπομπής, δε θέλησαν να διαφύγουν έστω και λίγο από το βασικό μοτίβο και τους λόγους για τους οποίους η παραγωγή του ριάλιτι θέλησε να τους εντάξει στη λίστα με τους παίκτες της: το γεγονός ότι είναι δίδυμοι. Κυριολεκτικά.

Τα δυο αδέρφια, καλεσμένα στην πρωινή εκπομπή των Καραβάτου και Κατσούλη, λοιπόν, κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις, γύρω από τον βασικό άξονα της νεοαποκτηθείσας τηλεοπτικής παρουσίας τους: το γεγονός ότι είναι δίδυμοι. Κυριολεκτικά. Οι ερωτήσεις λίγο πολύ αφορούσαν τα περιστατικά κατά τα οποία τα δυο αδέρφια, που ομολογουμένως μοιάζουν εκπληκτικά, άλλαξαν «θέσεις» εξαπατώντας τους υπολοίπους. Ναι, οι Χρήστος και Παναγιώτης Βαρουξής έχουν πάει σε δημόσιες υπηρεσίες προσποιούμενοι ο ένας τον άλλο, στους γονείς τους, σε εξετάσεις, ενώ έχουν ανταλλάξει και «σκοπιές» στο στρατό. Αφορά κανέναν αυτό, αλήθεια; Βρίσκει κανείς χαριτωμένο τον τρόπο με τον οποίο δυο αδέρφια διαχειρίζονται την ομοιότητά τους; Μάλλον μόνο οι Κου Κου.

https://www.youtube.com/watch?v=G7tDhAb1nFg

Στη συγκεκριμένη εκπομπή δεν είναι καθόλου σπάνιο το να νιώθεις αμήχανα παρακολουθώντας τις στιγμές της. Αλλά κατάφερε να σπάσει κάθε ρεκόρ αμηχανίας και να οδηγήσει σε οργή αυτή η λίστα με ερωτήσεις στον Χρήστο και τον Παναγιώτη. Η τελευταία ερώτηση που τους «φύλαγε» το ζευγάρι αφορούσε το αν έχουν ποτέ αλλάξει θέση στο σεξ. Αν δηλαδή έχουν ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ μια γυναίκα, αφήνοντάς τη να πιστεύει ότι ζει πιο προσωπικές στιγμές με τον ένα, ενώ ουσιαστικά απέναντί της έχει τον άλλο. Τι θυμίζει αυτή η ερώτηση; Κακόγουστο πορνό, από εκείνα που πλησιάζουν επικίνδυνα την κωμωδία; Ερώτηση εκπομπής κάποιου επεισοδίου του Black Mirror;

Αναρωτιέσαι τι απάντησαν. Ναι απάντησαν. Έχουν αλλάξει «θέσεις» στο σεξ, ενώ η κοπέλα δεν το ήξερε. Σαφέστατα. Και το παραδέχτηκαν σαν να είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο. Με εκείνο το γελάκι που συνοδεύει όσα αποκαλούμε το «αλατοπίπερο» της ζωής. Θα μπορούσε να κατατάξει κανείς αυτή την απάντηση στη λίστα με τις τηλεοπτικές ομολογίες βιασμού; Δεν έχουμε και πολλές, αλλά πιθανότατα ναι, κάπου δίπλα στη φορά που ένας συμπαίκτης τους στο Βig Brother κανονικοποιούσε την κουλτούρα του βιασμού σε μια συζήτηση για «άντρακλες».

Παραδόξως, δεν είναι η απάντηση των δίδυμων που μας απασχόλησαν γιατί είναι δίδυμοι (κυριολεκτικά), που πόνεσε περισσότερο. Αυτό που κατάφερε να μας διαλύσει εγκεφαλικά είναι το μετά. Η αντίδραση. Δυο παρουσιαστές που όχι απλώς δε βρίσκουν τον τρόπο να καταδικάσουν αυτό που μόλις ειπώθηκε στον αέρα της εκπομπής τους, αλλά δεν το αντιλαμβάνονται καν. Προτιμούν να περιοριστούν σε βλακώδη γελάκια (κουδουνίστρες αποκαλεί ένας φίλος μου τους ανθρώπους που γελούν χωρίς να έχει ειπωθεί οτιδήποτε μπορεί να δικαιολογεί γέλιο) και απορίες για το μέγεθος των γεννητικών οργάνων των δυο νεαρών. Αυτή ήταν η απορία τους. Πώς κατάφεραν να ξεγελάσουν μια γυναίκα από αυτή την άποψη.

https://www.youtube.com/watch?v=ktRESO1Bnz0

Είναι η απάντηση το πρόβλημα ή ίδια η ερώτηση; Πώς κατάφερε μια τέτοια απορία να βρει τη θέση της ανάμεσα σε άλλες απορίες που θα διατυπώνονταν στον τηλεοπτικό αέρα μιας πρωινής εκπομπής; Τι ακριβώς είχαν στο μυαλό τους; Πώς μπόρεσαν να τη διατυπώσουν; Με ποια λογική μια γυναίκα βάζει σε σειρά λέξεις οι οποίες βάζουν μια άλλη γυναίκα, μια άγνωστη γυναίκα, την κάθε γυναίκα σε ρόλο θύματος σεξουαλικής εξαπάτησης; Γιατί περί αυτού πρόκειται. Δεν ενημέρωσε κανείς από την ομάδα την παρουσιαστρια ότι κάνοντας αυτή την ερώτηση, θα έχει κανονικοποιήσει έστω και για λίγο μια τέτοια πράξη;

Για ακόμα μια φορά, η κακή ποιότητα ενός προϊόντος μας στερεί τη δυνατότητα να σοκαριστούμε μπροστά σε μια απόδειξη του ποιοτικού αυτού μειονεκτήματος. Ποιος σοκάρεται με μια εκπομπή που κατάφερε να μας κάνει να νιώσουμε άβολα έχοντας καλεσμένο έναν παίκτη του GNTM; Ποιος σοκάρεται που κατάφεραν οι παρουσιαστές να ξεστομίσουν μια ερώτηση που εμείς θα προτιμούσαμε να έχουμε καταπιεί ολόκληρη τη σκαλέτα από το να την εκφέρουμε, όταν είχαν καταφέρει να βάλουν τον Έντουαρντ οριακά σε ρόλο boy toy, τη στιγμή που ο ίδιος προσπαθούσε να φανεί όσο πιο επαγγελματίας γίνεται σε ένα περιβάλλον που του ζητούσε ακριβώς το αντίθετο;

Είναι λάθος η εκπομπή; Λάθος η ώρα; Λάθος η ομάδα ή λάθος η εποχή για κάτι τόσο προβληματικό, πρόχειρο και συγκαλυμμένα επικίνδυνο όσο οι Κου Κου και ό,τι δείχνουν δυστυχώς να πρεσβεύουν; Μάλλον όλα μαζί. Ανέλπιδο combo. 

Σε κάθε περίπτωση, το Μωβ, έκανε το αυτονόητο. Με καταγγελία του στο ΕΣΡ ζητά να αντιμετωπιστεί το συμβάν ως έχει: ως δημόσια ομολογία βιασμού ανυποψίαστης κοπέλας μετά από σκόπιμη παραπλάνησή της, κάτι που συνιστά προφανώς ποινικό αδίκημα.”