Το πρώτο που πρέπει να αναρωτηθούμε, είναι για πoιο λόγο μας κάνει τόση εντύπωση που το Politico ασχολήθηκε με τον εμβολιασμό αξιωματούχων της ελληνικής κυβέρνησης πριν από τους υγειονομικούς. Δικαίως έχει προκληθεί σάλος και δικαίως έφτασε να το σχολιάζει ένα από τα πιο γνωστά πολιτικά σάιτ στον διαδικτυακό κόσμο.

Από το ξεκίνημα των εμβολιασμών στη χώρα μας, το επικοινωνιακό κομμάτι είχε γίνει πιο σημαντικό και από την ίδια την πράξη, δηλαδή τη χορήγηση του εμβολίου. Η κυβέρνηση, θέλοντας να περάσει το μήνυμα στους πολίτες, αποφάσισε σωστά να λειτουργήσουν οι αρχηγοί των κομμάτων ως πομποί και ως μέσα μεταφοράς του μηνύματος. Από εκεί και πέρα, οι βελόνες άρχισαν να τρυπούν τα ανθρώπινα μπράτσα επιλεκτικά, υπενθυμίζοντάς μας πως η ευνοιοκρατία στον τόπο μας καλά κρατεί.

Στο άρθρο του Politico πολύ σωστά αναφέρεται το προαναγγελθέν Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Εμβολιασμών που μας είχε κάνει γνωστό πως θα δοθεί προτεραιότητα στους υγειονομικούς, στους ηλικιωμένους που διανέμουν σε οίκους ευγηρίας αλλά και στους υπαλλήλους που εργάζονται σε αυτές και σε άλλες παρόμοιες δομές όπως κέντρα αποκατάστασης. Τέλος, σε 45 αξιωματούχους διότι, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση «επιτελούν κρίσιμο έργο για τη λειτουργία του κράτους και της κυβέρνησης». Οι 45 αξιωματούχοι έγιναν 126 ή 128, έχουμε μπερδευτεί μετά τις δηλώσεις της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου, κ. Αριστοτελίας Πελώνη.

Οι πανηγυρικές αναρτήσεις υπουργών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν τουλάχιστον αλαζονικές

Στο ίδιο άρθρο διαβάζουμε πως «όλοι αυτοί οι αξιωματούχοι και μερικοί ακόμη μεταξύ των 471 ατόμων που ήδη εμβολιάστηκαν από την Κυριακή, είναι σχετικά νέοι κοντά στα 50 έτη». Συνεχίζει επίσης με την καταγγελία του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, Πάνου Παπανικολάου ότι στο νοσοκομείο Σωτηρία «αναβλήθηκαν προγραμματισμένοι εμβολιασμοί για δεκάδες εργαζόμενους στον τομέα της υγείας. Ίδιος αριθμός υπουργών εμβολιάστηκαν στη θέση τους, Ντροπή».

Τι κρατάμε μέχρι τώρα; Κρατάμε πως η υγεία των γιατρών που εξασφαλίζει τις περισσότερες φορές και την δική μας υγεία, αφήνεται στην τύχη της, κάτι που δεν συμβαίνει με τους αξιωματούχους της κυβέρνησης. Κρατάμε πως υπάρχει έλλειψη ενσυναίσθησης και υπευθυνότητας και πως το κοινωνικό σύνολο έρχεται σε δεύτερη μοίρα και υποβαθμίζεται μπροστά στην άρχουσα τάξη. Η πρωθυπουργός της Δανίας, πάντως, Mette Frederiksen, δήλωσε πως από την στιγμή που δεν ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου, θα περιμένει τη σειρά της,

Σήμερα 29/12 στο “Σωτηρία” (υποτίθεται ναυαρχίδα της χώρας στην μάχη ενάντια στην επιδημία από τον Μάρτιο) με άνωθεν…

Δημοσιεύτηκε από Panagiotis G Papanikolaou στις Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2020

 

Η κατακραυγή ήταν αναμενόμενη. Οι πανηγυρικές αναρτήσεις υπουργών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν τουλάχιστον αλαζονικές. Το ένα επικοινωνιακό αυτογκόλ (πέρα από τα βασικά πολιτικά) διαδέχεται το άλλο και έπρεπε να φτάσουμε στο σημείο να αναρωτηθούμε φωναχτά τι στο καλό συμβαίνει και εμβολιάζονται πρώτα οι αξιωματούχοι και όχι υγειονομικοί για να μπει ένα τέρμα στον παραλογισμό.

Όπως ανέφερε η κ. Αριστοτελίας Πελώνη, «υπήρξε μια λίστα που αφορούσε κρίσιμες λειτουργίες του κράτους και της κυβέρνησης. Μέχρι χθες εμβολιάστηκαν 66 κυβερνητικά στελέχη και κρατικοί λειτουργοί από τους 128 που επρόκειτο να εμβολιαστούν και εδώ κλείνει η λίστα». Ανέφερε επίσης πως «ο συμβολισμός του θέματος εξαντλήθηκε στον εμβολιασμό του πρωθυπουργού και της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας και ολοκληρώνεται σήμερα με τον εμβολιασμό του κ. Κουτσούμπα». Εξαντλήθηκε ο συμβολισμός, ναι, όπως εξαντλήθηκαν και οι τακτικές της αποποίησης ευθυνών. Στο τέλος θα χτυπάμε παλαμάκια στα μπαλκόνια.

Με αυτόν τον τρόπο γίνεται σαφές πως η κυβέρνηση κάνει μια άτακτη υποχώρηση, αναγνωρίζοντας έμμεσα το λάθος της και το πολιτικό κόστος. Ο Στέλιος Πέτσας από την άλλη, υπερασπίστηκε των εμβολιασμό των 126 με δήλωσή του στην ΕΡΤ πριν λίγες ώρες. Μπάχαλο. Πείτε μου, λοιπόν, πώς να μην σχολιάσει το Politico τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας;