Ήταν μια νύχτα που ονειρευόντουσαν για καιρό οι συντελεστές και οι ηθοποιοί της ταινίας «Καπετάν Μιχάλης». Στο bar του Δαναού είχε συγκεντρωθεί πολύς κόσμος για να παρακολουθήσουν την πολυαναμενόμενη μεταφορά του επικού μυθιστορήματος του Νίκου Καζαντζάκη. Ανάμεσά τους, υπήρχε και ένας που ξεχώριζε για όλους τους λάθος λόγους: Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, κατά δήλωσή του “χουντικός, φασίστας, ναζί”.

Συνοδευόμενος από τη σύντροφό του, ο Πλεύρης έδειχνε να νιώθει πολύ άνετα, σε σημείο να αναρωτιέται κανείς αν είναι καλεσμένος στο πλαίσιο κάποιας επιμόρφωσής του ή αν απλά βρέθηκε τυχαία κάπου που ούτε και ο ίδιος δεν γνώριζε τον σκοπό της συγκέντρωσης.

Ποιος τον κάλεσε εκεί; Ποιος ο σκοπός της παρουσίας του; Κανείς δεν κατάλαβε.

Θα περιμέναμε κάποιος να του εξηγήσει πως η ταινία βασίζεται στο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη, Καπετάν Μιχάλης. Λογικά θα έφευγε την ίδια στιγμή από το χώρο. Είναι σίγουρο πως η παρουσία του είχε να κάνει με τους φωτογράφους και τις κάμερες που βρίσκονταν εκεί. Είναι αλήθεια πως ο ίδιος απολαμβάνει τους τελευταίους μήνες μιας ιδιότυπης δημοσιότητας εξαιτίας του δεσμού του.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, ως συνήγορος του Γιάννη Λάγου, στην εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, δήλωνε στις 19/12/2022 προς το δικαστήριο επί λέξει: «Εγώ σας δηλώνω ότι είμαι ακροδεξιός, χουντικός, φασίστας, ναζί, δεν είναι αδίκημα».

Πώς αυτός ο άνθρωπος που πρεσβεύει τα ακριβώς αντίθετα από όσα πρεσβεύει ο Νίκος Καζαντζάκης βρέθηκε στην avant premiere της ταινίας, όπου οι παρευρισκόμενοι έχουν λάβει αυστηρά πρόσκληση, είναι απορίας άξιο.