Δεν το χωράει το μυαλό μας, για να είμαστε ειλικρινείς. Τις τελευταίες ώρες το αδιανόητο το ίδιο κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Άστεγος άνδρας στραγγαλίστηκε μέσα στο μετρό της Νέας Υόρκης από συνεπιβάτη του, στην αρχή της εβδομάδας. 

Ο Αφροαμερικανός Τζόρνταν Νίλι ήταν 30 ετών και γνωστός στην πόλη επειδή ντυνόταν σαν τον Μάικλ Τζάκσον και χόρευε στους δρόμους για να μαζέψει χρήματα. Τη Δευτέρα, έπειτα από λογομαχία που είχε με άλλους επιβάτες του μετρό, ένας από αυτούς τού έκανε κεφαλοκλείδωμα, μέχρι που ο Νίλι έχασε τις αισθήσεις του. 

Σε πιο φρικιαστικά νέα, το περιστατικό βιντεοσκοπήθηκε με κινητό, και στο βίντεο ο Νίλι φαίνεται ξαπλωμένος στο πάτωμα του βαγονιού, ενώ ένας άλλος άνδρας, ένας 24χρονος πεζοναύτης σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, είναι ξαπλωμένος πάνω του, εμποδίζοντάς τον να σηκωθεί και σφίγγοντας το πάνω μέρος του σώματός του. Δυο άλλοι άνδρες φαίνεται να του κρατούν τα χέρια. Ο Νίλι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή. 

Οι πληροφορίες θέλουν τη λογομαχία να ξεκίνησε όταν ο Νίλι, εμφανώς συγχυσμένος, ζήτησε νερό και φαγητό. Οι αστυνομικοί φαίνεται να ενέκριναν τον πεζοναύτη και έπειτα να τον άφησαν ελεύθερο. Δεν αποδόθηκαν κατηγορίες και τα στοιχεία του δεν έχουν γίνει γνωστά. 

Σύμφωνα με τον Guardian, πολλοί περιγράφουν το περιστατικό ως μια υπερβολική αντίδραση σε ένα άτομο με εμφανή προβλήματα ψυχικής υγείας, ενώ άλλοι υπερασπίζονται την αντίδραση του πεζοναύτη. 

Ένας αυτόπτης μάρτυρας έγραψε στο Facebok πως ο Νίλι φώναζε σε όποιον επιβιβαζόταν στο τρένο, περιγράφοντας την κατάσταση ως «έντονη». «Δεν έχω να φάω, δεν έχω να πιω, έχω κουραστεί», αναφέρει πως φώναζε ο Νίλι. «Δεν με νοιάζει να πάω στη φυλακή και να έχω ζωή φυλακισμένου. Είμαι έτοιμος να πεθάνω». 

Ο ιατροδικαστής χαρακτήρισε το περιστατικό ανθρωποκτονία, ενώ οι Αρχές ερευνούν την υπόθεση. Και επειδή τουλάχιστον υπάρχει ακόμα λίγη ελπίδα σε αυτόν τον σκατόκοσμο, αυξάνονται όσες και όσοι ζητούν τη σύλληψη του δράστη.