Είναι το πρώτο θερινό σινεμά που άνοιξε για φέτος – στις 6 του μήνα, με την ταινία «Κασκαντέρ», μαζί και το παλαιότερο του είδους του που λειτουργεί ακόμα στην Αθήνα. Είναι και το ομορφότερο στον κόσμο; Δεν το λέμε εμείς, αλλά κοτζάμ CNN. Το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο χάρισε αυτόν τον ζηλευτό τίτλο τιμής στο Σινέ Θησείον.

Ναι, το καμάρι αυτό του κέντρου κάνει… διεθνή καριέρα. Και πώς να μην κάνει; Μιλάμε για κάτι εντελώς ξεχωριστό, κάτι που εξυψώνει την εμπειρία του κινηματογράφου. Ένα ζωντανό μνημείο του σινεμά, ένας απαράμιλλος πόλης έλξης για τους σινεφίλ.

Εμείς οι Έλληνες το ξέρουμε και το απολαμβάνουμε εδώ και πολλά χρόνια, το έχουν πλέον μάθει για τα καλά και οι ξένοι. Είναι πολλοί οι τουρίστες που προσθέτουν στη λίστα με τα “must” τους και μια επίσκεψη στο Σινέ Θησείον, για να δουν πώς είναι να απολαμβάνεις μια ταινία, κλασική ή πρωτοεμφανιζόμενη, σε μεγάλη οθόνη κάτω από το νυχτερινό ουρανό, με θέα την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα. Μόνο… spoiler δεν κάνουμε αν πούμε πως είναι καταπληκτικά!