Η γάτα σoυ φαίνεται αναστατωμένη ή ανήσυχη; Μήπως είναι έτοιμη να σε πετάξει έξω από το σπίτι και δεν το έχεις πάρει χαμπάρι; Ηρεμήστε, εμείς είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε. Αυτό που ενοχλεί τη γάτα σας μπορεί κάλλιστα να είναι κάτι που ενοχλεί και εσάς. Από το βρώμικο μπάνιο μέχρι το κακό φαγητό και την δυνατή μουσική. Οι γάτες και οι άνθρωποι μοιράζονται περισσότερα απ’ όσα νόμιζες

Και είτε το πιστεύεις είτε όχι, μπορεί να κάνεις κάποια λάθη, προκαλώντας εν αγνοία σου αυτά που δεν αντέχουν οι γάτες. Μην ανησυχείς, όλα διορθώνονται.

via GIPHY

Οι γάτες μισούν τη μοναξιά

Σε αντίθεση με τα όσα ακούμε, οι γάτες δεν είναι μοναχικά ζώα. Είναι αλήθεια ότι μπορείς να αφήσεις τη γάτα σου μόνη της για μεγαλύτερα διαστήματα απ’ ό,τι θα μπορούσες να αφήσεις έναν σκύλο, αλλά και οι γατούλες αποζητούν την προσοχή, τη συντροφικότητα και την αγάπη όπως κάθε άλλος τριχωτός φίλος μας. Αν μείνει μόνη της για μεγάλα χρονικά διαστήματα, μπορεί να ταραχτεί και να αναπτύξει αισθήματα άγχους, ακόμη και κατάθλιψης.

Το βρώμικο κουτί

Η χρήση μιας βρώμικης τουαλέτας – δημόσια ή στο σπίτι – είναι αρκετά αηδιαστική, σωστά; Λοιπόν, οι γάτες αισθάνονται το ίδιο. Είναι σημαντικό να καθαρίζεις το κουτί της κάθε μέρα ή τουλάχιστον κάθε δεύτερη μέρα. 

Η τροφή

Πιθανότατα δεν θέλεις να φας ένα πιάτο με χαλασμένο φαγητό. Ούτε και η γάτα σου. Το ωμό ή χαλασμένο φαγητό δεν έχει μόνο άσχημη γεύση, αλλά μπορεί και να την αρρωστήσει. Κάθε φορά που σερβίρεις τα γεύματα της, φροντίστε να ελέγχεις τις ημερομηνίες λήξης. 

Οι γάτες μισούν το υπερβολικά επιθετικό χάιδεμα

Αν έχεις γάτα, ξέρεις ότι υπάρχουν ορισμένες περιοχές που σας επιτρέπει να χαϊδέψεις και αν χαϊδέψεις το λάθος σημείο, θα σου αφήσει μια αναμνηστική. Οι γάτες μπορεί να είναι εξαιρετικά ευαίσθητες, γι’ αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζετε πού και πώς τις χαϊδεύεις. Θέλεις να κρατήσεις τη γάτα σου ευτυχισμένη; Κεφάλι, λαιμό, αυτή είναι η απάντηση. 

Οι γάτες μισούν τον ανταγωνισμό από άλλες γάτες

Είτε μάχονται για το φαγητό, το χώρο, τα παιχνίδια ή την προσοχή των ανθρώπων τους, οι γάτες μπορεί να ζηλεύουν η μία την άλλη. Δυστυχώς, σε ορισμένες περιπτώσεις αυτή η ζήλια μπορεί να εκδηλωθεί ως επιθετικότητα και, ανάλογα με την κατάσταση, ως λανθασμένη επιθετικότητα. Για παράδειγμα: Εάν η γάτα του σπιτιού αισθάνεται ότι απειλείται από μια γάτα εξωτερικού χώρου, αλλά δεν μπορεί να της επιτεθεί,  μπορεί να ανακατευθύνει την επιθετικότητά της προς μια άλλη γάτα μέσα στο σπίτι.