Πουθενά αλλού δεν είναι καλύτερα από το σπίτι μας. Δυστυχώς, όμως, αποδεικνύεται ότι εκεί ζουν εστίες μικροβίων και βακτηρίων. Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά που, μπορεί να μην είναι οικιακά αντικείμενα, αλλά τα έχουμε πάντα μαζί σας:  Σκεφτείτε τη συσκευή που χρησιμοποιείτε για να διαβάσετε αυτό το κείμενο. Το πληκτρολόγιό σας είναι στην πραγματικότητα πιο βρώμικο από το κάθισμα της τουαλέτας, το ίδιο και το κινητό σας τηλέφωνο. Να μιλήσουμε για τα πόμολα ή τα  μαξιλάρια σας; Δεν χρειάζεται.

Σε αυτό το πολύ σημαντικό(;) κείμενο όμως θα μιλήσουμε για κάποια άλλα αντικείμενα που δεν έχουν να κάνουν με την τεχνολογία (ναι, φυσικά και είναι βρώμικο το τηλεκοντρόλ). Θα μιλήσουμε, για παράδειγμα, για τα κατοικίδιά σας. Μην ανησυχείτε, δεν είναι αυτό που φαντάζεστε, μια χαρά είναι τα ζωάκια.

Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι τα μπολ της τροφής και του νερού. Το ίδιο ισχύει και για παιχνίδια τους. Σύμφωνα με το thespuce, το μπολάκι χρειάζεται συχνό πλύσιμο με ζεστό νερό, σαπούνι ήπιου pΗ και καλό στέγνωμα. Όσον αφορά τα παιχνίδια, η σκόνη, η ζέστη και το σάλιο γίνονται εστία ανάπτυξης μικροβίων που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τη υγεία του ζώου. Οπότε, μιλάμε για καλό τρίψιμο.

Οι γυμνασμένοι της παρέας, πρέπει να προσέξουν τις τσάντες που φέρνουν μαζί τους στο gym, όπως και τα φορητά μας στρώματα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, μια φορά τον μήνα καλό είναι να καθαρίζουμε όλο αυτό τον εξοπλισμό και αν η κατασκευή του σακιδίου επιτρέπει να το βάλουμε στο πλυντήριο, το βάζουμε. Το ίδιο ισχύει και για τις σχολικές τσάντες των παιδιών. 

Τέλος, αν και αυτό μπορεί να το γνωρίζετε ήδη, πρέπει να καθαρίζουμε το πορτοφόλι και τα κλειδιά μας. Με απολυμαντικό γίνεται η δουλειά γιατί μην ξεχνάτε, τα δύο αυτά αντικείμενα έρχονται σε επαφή με χρήματα και ακουμπούν σε επιφάνειες γεμάτες με μικρόβια.