Δεν υπάρχει «φως για να πας προς τα εκεί» όταν πεθαίνεις, αλλά εισέρχεσαι σε ένα «πνευματικό βασίλειο» για να παρακολουθήσεις το σώμα σου να φθείρεται, ισχυρίστηκε ένας πρώην νεκρός. Εντάξει, ίσως να ακούγεται κάπως το «πρώην νεκρός», αλλά δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα. 

Αλλά μη φοβάστε, ο Κέβιν Χιλ δήλωσε ότι η δική του εμπειρία θανάτου και της επιστροφής του στη ζωή ήταν αρκετά ειρηνική. Εμείς αυτό θα κρατήσουμε. Η καρδιά του Κέβιν Χιλ σταμάτησε ξαφνικά να χτυπάει ενώ βρισκόταν στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Ντέρμπι και νοσηλευόταν για ασβεστοφυλαξία, μια ασυνήθιστη ασθένεια κατά την οποία το ασβέστιο συσσωρεύεται στα μικρά αιμοφόρα αγγεία των ιστών του λίπους και του δέρματος.

Ο Κέβιν, συγγραφέας από το Ντέρμπι, δήλωσε: «Δεν κοιτούσα το σώμα μου, αλλά ήμουν χωρισμένος από το σώμα μου. Ήταν σαν να βρισκόμουν στη σφαίρα του πνεύματος, είχα συνείδηση του τι συνέβαινε, αλλά είχα τόση γαλήνη. Ήξερα ότι αιμορραγούσα. Ήξερα ότι ήταν σοβαρό. Το προσωπικό έμπαινε και έβγαινε συνεχώς για να σταματήσει την αιμορραγία».

via GIPHY

Ο Κέβιν υποστηρίζει ότι το νεκρό δέρμα του, το οποίο προκλήθηκε από φουσκάλες, άρχισε να τρώει το ζωντανό του δέρμα και σε αυτό το σημείο θα πούμε ότι θα ήταν προτιμότερο να δούμε κάποια σειρά με ζόμπι παρά να διαβάσουμε κάτι τέτοιο. Συνεχίζουμε. Α, ναι, ο πόνος του εκείνη τη στιγμή ήταν αφόρητος.

Παρά τις αντιξοότητες, ανάρρωσε πλήρως και οι γιατροί τον αποκάλεσαν «άνθρωπο-θαύμα» ενώ στη συνέχεια ο Κέβιν τους περιέγραψε ότι παρακολουθούσε τους γιατρούς να προσπαθούν να τον σώσουν από το… Πώς να το πούμε; Από την άλλη πλευρά.

Όπως είπε, «ήξερα ότι είχα πεθάνει. Ήμουν χωρισμένος από το σώμα μου. Τότε απλά κοιμήθηκα και ξύπνησα, ζωντανός και η αιμορραγία είχε σταματήσει. Γνώριζα ότι δεν ήταν η ώρα μου να πεθάνω και η κατάστασή μου με έκανε να επαναπροσδιορίσω τις προτεραιότητές μου. Έγινα πιο ανθεκτικός. Ξέρω ότι μπορώ να ανακάμψω».

Διαβάστε ακόμα στο Provocateur:

Τι συμβαίνει στον εγκέφαλό μας όταν πεθαίνουμε
7 άχρηστες πληροφορίες που τελικά δεν είναι και τόσο άχρηστες
Άνθρωποι που γύρισαν από τον θάνατο αποκαλύπτουν τι συμβαίνει πραγματικά