“Υπάρχει μόνο μια επιλογή για να τελειώσει αυτή η τρέλα… και είναι πράγματι η τρέλα”! Είναι 5 Νοεμβρίου 2022, τρία 24ώρα πριν τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ. O Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζεται υπό τους ηχούς του Real American του Rick Derringer και σφυροκοπά επί δίωρο το φολκλόρ κοινό που συγκεντρώθηκε στο περιφερειακό αεροδρόμιο του Λάτρομπ, στην Πενσυλβάνια. Ο Τραμπ έδειχνε να είναι ο εαυτός του: Πομπώδης και αλαζόνας, κάλεσε τους ψηφοφόρους να δημιουργήσουν ένα “γιγαντιαίο κόκκινο κύμα” που θα σαρώσει στις εκλογές.

Αυτό το “γιγαντιαίο κόκκινο κύμα” που ζήτησε ο τέως πρόεδρος, την ημέρα των εκλογών, τρεις ημέρες μετά, έμοιαζε τελικά με ένα ξεψυχισμένο χάδι της θάλασσας στο ακρογυάλι. Τα πουλέν του Τραμπ αποδείχθηκαν… “Αστραχάν” και οι επιδόσεις των αντιπάλων υποψηφίων εξέπληξαν ακόμη και το Δημοκρατικό κόμμα.

Στις τάξεις των Ρεπουμπλικανών απλώθηκε ένας διάχυτος δισταγμός ως προς τον μόνο πρόεδρο των ΗΠΑ που κατά τη θητεία του είχε δύο προτάσεις μομφής. Κάποια χρόνια πριν, οι ομόσταυλοί του στριμώχνονταν για μια φωτογραφία μαζί του, μόνο που τώρα, υπάρχει ένας νέος σταρ στο κόμμα: Ο Ron DeSantis σαρώνει στη Φλόριντα, σε τέτοιο βαθμό, που πλέον δεν θεωρείται “swing state” (Πολιτεία που δεν ψηφίζει παραδοσιακά ένα συγκεκριμένο κόμμα).

Ο 44χρονος καταφέρνει να πείσει ακόμη και τους Λατίνους ψηφοφόρους να ψηφίσουν Ρεπουμπλικάνους, κάτι πρωτοφανές στα χρονικά. Αναπόφευκτα, στο μυαλό των μεγαλοστελεχών του κόμματος φαντάζει ως το Next Big Thing. Είναι όμως;

Διάβασε τη συνέχεια του άρθρου στο intronews.