Το 2023 το φλερτ είναι τρυπωμένο παντού. Δεν κλείνεται σε φιλικά τραπέζια, υγρά μπαρ και αμήχανα small talk στο γυμναστήριο. Το 2023 μπορείς να φλερτάρεις τρυπώνοντας ένα ερωτικό illustration στα DM του ατόμου που φαντασιώνεσαι, και η φαντασίωση αυξάνει στο 70% τις πιθανότητές της να γίνει κοινή. Έστω και για ένα μισάωρο sexting. Μη δίνεις σημασία στα ποσοστά, τα έχω βγάλει από το κεφάλι μου, αλλά πιάνεις το νόημα. 

Στο απογοητευτικά πουριτανικό Instagram νέοι καλλιτέχνες μοιράζονται τη δουλειά τους, με focus στον ερωτισμό, με μια αίσθηση που θυμίζει παλιό, καλό Tumblr. Μόνο που εδώ είναι sharable και προβάλλεται χωρίς κανένα ταμπού, χωρίς εμμονές σε καλλιτεχνικά ψευδώνυμα: περήφανα και αναπολογητικά. Kioutsioukis, Χριστίνα LadyBird, MetaKinky, Poisoner Art και Artwork By Maria είναι πέντε λογαριασμοί καλλιτεχνών τους οποίους σιγά σιγά ανακαλύψαμε από stories και shares στο Instagram και τους μιλήσαμε με αφορμή την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Όχι επειδή φτιάχνουν τέχνη που αξίζει να μοιραστούν ζευγάρια, αλλά επειδή φτιάχνουν τέχνη που αξίζει να μοιραστούν παντελώς άγνωστοι μεταξύ τους, αδιαφορώντας παντελώς για το αν θα γίνουν ζευγάρι μετά τις πέντε-δέκα πρώτες φορές. 

Πέντε Έλληνες erotic artists αποκαλύπτονται:

Αλκυόνη Παπακωνσταντοπούλου | Poisoner Art

Πες μας λίγα λόγια για εσένα χωρίς στρες.

Μεγάλωσα στον Πειραιά και ζωγράφιζα από μικρή ηλικία. Πέρασα, λίγο κατά λάθος θα έλεγα, στο τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών τεχνών στα ΤΕΙ Αθήνας. Η σχολή μου άρεσε αλλά το σχέδιο παρέμεινε μια μεγάλη αγάπη. Κατά τα άλλα προσπαθώ να μη σκοτώνω τα φυτά μου και να μαθαίνω στο περίπου ξένες γλώσσες.

Πόσα χρόνια ασχολείσαι με το illustration και πότε μπήκε ο ερωτισμός στα έργα σου;

Επαγγελματικά θα έλεγα ότι δουλεύω από το 2017-18. Ο ερωτισμός ήταν ένα από τα βασικά στοιχεία από το 2012 και μετά.

Αλήθεια, είναι υποχρεωτικό να βρει ένας καλλιτέχνης ένα συγκεκριμένο art style για να υπηρετήσει πιστά;

Εξαρτάται – σίγουρα είναι βοηθητικό να έχεις ένα δικό σου στυλ αλλά μπορεί να καταντήσει βαρετό για σένα προσωπικά να κάνεις συνεχώς το ίδιο πράγμα. Με τον καιρό και τον πειραματισμό προκύπτει μια δική σου γραμμή η οποία είναι εμφανής ακόμη και αν δεν σχεδιάζεις πάντα με την ίδια τεχνοτροπία.

Τα βρίσκεις καθόλου “σκούρα” με την κάπως πουριτανική στάση του Instagram απέναντι στο σεξ;

Ασκεί μια παραπάνω πίεση, ειδικά από τη στιγμή που είναι ο βασικός τρόπος επικοινωνίας με κόσμο – για τους περισσότερους από εμάς οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης είναι απαραίτητες για τη δουλειά μας. Καλείσαι να διαλέξεις ανάμεσα στην αυτολογοκρισία μέσω της προσαρμογής στους κανόνες ή στον κίνδυνο να σε πετάξουν από την πλατφόρμα.

Το ελληνικό κοινό αγαπά την erotic art; Και αν ναι, την αγαπάει φανερά;

Πιστεύω πως ναι – ή έχει τύχει να έχω κυρίως θετικές αντιμετωπίσεις. Ακόμη και σε χώρους όπως τα φεστιβάλ κόμικ που έρχεται κόσμος όλων των ηλικιών. Αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν τα διάφορα κόμπλεξ – είμαστε ακόμη αρκετά κλειστόμυαλη ως κοινωνία, αλλά βλέπω πρόοδο τα τελευταία χρόνια.

Από πού αντλείς έμπνευση;

Από την επιθυμία την ίδια – το σχέδιο είναι ένας τρόπος εξερεύνησης και εξοικείωσης. Το τί είναι ερωτικό για τον καθένα και οι παράμετροι γύρω από την επιθυμία είναι τόσο πολύπλευρες και ταυτόχρονα συχνά μπορεί να συμπυκνωθεί στην ανάγκη του αγγίγματος. Μου αρέσει το οξύμωρο, το συνεχές ερωτηματικό.

Αν έπρεπε να αποφασίσεις ποιο είναι το πιο ερωτικό illustration σου, ποιο θα έλεγες πολύ γρήγορα;

Χριστίνα Λαμπρή | Χριστίνα LadyBird

Πες µας λίγα λόγια για εσένα χωρίς στρες. 

Ονοµάζοµαι Χριστίνα Λαµπρή, στον καλλιτεχνικό κόσµο συστήνοµαι ως Χριστίνα Ladybird, και είµαι απόφοιτος του τµήµατος Graphic& Digital Design του University of Greenwich, London. Στην συνέχεια έκανα το πρώτο µου µεταπτυχιακό, Illustration& Book Arts στο Cambridge School of Arts, και τώρα τελειώνω το δεύτερο µεταπτυχιακό µου στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, Ψηφιακές Μορφές Τέχνης. Ασχολούµαι µε τη δηµιουργία Video Art Installations, Φωτογραφία & Illustration. Διαφορετικά µέσα µε έναν κοινό παρονοµαστή, τον ερωτισµό, τη γυναίκα και τη σεξουαλικότητά της.

Πόσα χρόνια ασχολείσαι µε το illustration και πότε µπήκε ο ερωτισµός στα έργα σου; 

Με το illustration ασχολούµαι από όταν θυµάµαι τον εαυτό µου. Εκφραζόµουν µε τη ζωγραφική από µικρή. Πάντα είχα αδυναµία στον έρωτα. Στα 18 µου παρακολούθησα µαθήµατα life drawing, µε γυµνά µοντέλα. Τότε κάτι άλλαξε µέσα µου. Η ωµότητα και η ανεπιτήδευτη οµορφιά των γυµνών σωµάτων µε µμάγευαν. Έντεκα χρόνια µετά, ο ερωτισµός και η υγρή ρευστότητα είναι όχι µόνο το χαρακτηριστικό της δουλειάς µου, αλλά και της ύπαρξής µου. Στοχεύω σε ένα αποτέλεσµα ερωτικό, όχι χυδαίο. Μια έννοια που δυστυχώς δεν είναι καθόλου γνωστή και άκρως παρεξηγηµένη.

Αλήθεια, είναι υποχρεωτικό να βρει ένας καλλιτέχνης ένα συγκεκριμένο art style για να υπηρετήσει πιστά;

Όχι, δεν είναι. Υπηρετώ την ψυχή και ψυχοσύνθεσή µου. Εξελίσσομαι ή όχι, πιστή ή µη, δεν µπορώ να γνωρίζω πώς θα υπηρετήσω το µέσα µου. Εκφράζω αυτό που µε «τρώει» µε τον τρόπο που ξέρω και µε ικανοποιεί καλύτερα, τη συγκεκριµένη στιγµή. Είμαι εγωίστρια σε αυτό. Υπηρετώ τα πάθη µου και παίρνω εγώ πάνω απ’ όλα ικανοποίηση από το αποτέλεσµα, ακόµη και αν αυτό σηµαίνει πως ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον αλλάξει όλη η καλλιτεχνική µου ταυτότητα.

Τα βρίσκεις καθόλου “σκούρα” µε την κάπως πουριτανική στάση του Instagram απέναντι στο σεξ; 

Ναι, δυστυχώς τα βρίσκω. Πολλές φορές στο παρελθόν έχει «πέσει» ο λογαριασµός µου. Είναι αρκετά απογοητευτικό να θέλω να ανεβάσω δουλειά µου, video, φωτογραφίσεις κλπ και να πέφτουν αµέσως. Φυσικά ο ερωτισµός, το σεξ, το γυµνό είναι απαγορευτικό περιεχόµενο. Η πουριτανική, «σωστή» κοινωνία καταδικάζει. Ελπίζω στην αλλαγή του.

Το ελληνικό κοινό αγαπά την erotic art; Και αν ναι, την αγαπάει φανερά; 

Η ερωτική τέχνη στην Ελλάδα είναι ο “έρωτας απωθηµένο”. Κάνεις τα πάντα για να τον κατακτήσεις, αλλά δεν τα καταφέρνεις. Κάτι σε τραβάει πίσω. Και ενώ ξέρεις πως όταν ενωθείτε, το αποτέλεσµα θα είναι οργασµικό, ένα χέρι σε τραβάει από το δέρµα της πλάτης σου και δεν σε αφήνει. Παρόλα αυτά βλέπω και νιώθω µια αλλαγή. 

Από πού αντλείς έµπνευση; 

Έµπνευσή µου είναι όλα όσα βιώνω και όσα φαντασιώνομαι. Ο έρωτας, το σεξ, η αγάπη, το σώµα και η ικανοποίηση του. Σώµατα γυµνά, οργασµικά. Ένας ωµός ροµαντισµός, ερωτισµός, επικεντρώνοντας το πάθος µου στην γυναίκα, εξυµνώντας το γυµνό γυναικείο σώµα σε στιγµές που αγκαλιάζουν τη γυναικεία σεξουαλικότητα και την απελευθέρωσή της. Σώµατα απογυµνωµένα σωµατικά και ψυχικά, που εξωτερικεύουν και να απαιτούν την αυτοδιάθεσή τους. Γυναίκες χωρίς ταµπού, ανεξαρτήτως σεξουαλικότητας και κιλών. Λατρεύω και αγαπάω την ωµότητα και την αληθινή φύση ενός σώματος. Έντονο υγρό στοιχείο και το κόκκινο χρώµα του πάθους, της απόλαυσης, της αγάπης, της λαχτάρας, της αγωνίας αλλά και του πόνου. Τα χρώµατα της σάρκας, τα οποία συνδέονται στενά µε τη σεξουαλικότητα, την ηδονή και τη δύναµη.

Αν έπρεπε να αποφασίσεις ποιο είναι το πιο ερωτικό illustration σου, ποιο θα έλεγες πολύ γρήγορα;

“Soul Searching” Η αναζήτηση ψυχής γίνεται όταν τα βλέµµατα συναντιούνται και το εσωτερικό άγγιγµα επιβεβαιώνει την κορύφωση αυτής της στιγµής. Δυο σώµατα που έρχονται σε κορύφωση, ψυχικά και σωµατικά.

Σταύρος Κιουτσιούκης | kioutsioukis

Πες µας λίγα λόγια για εσένα χωρίς στρες. 

Είμαι δημιουργός ερωτικών χιουμοριστικών κόμικ με γνωστούς τίτλους όπως “ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΠΑΩ ΔΙΑΚΟΠΕΣ”, “ΜΟΥΣΚΕΜΑ”, “ΤΡΟΜΟΣ”, “ΧΥΛΟΠΙΤΑ” κ.α. εδώ και σχεδόν 25 χρόνια. Ζητούμενό μου είναι η αποτύπωση ερωτικών στιγμών στο πλαίσιο της καθημερινότητας όλων μας και όχι εξωπραγματικές σκηνές πορνό. Η μεταφορά με λίγα λόγια των φαντασιώσεων των περισσοτέρων σε ένα πιο υπαρκτό αληθοφανές επίπεδο. Και φυσικά με σώματα αληθινά και καθημερινά.

Πόσα χρόνια ασχολείσαι µε το illustration και πότε µπήκε ο ερωτισµός στα έργα σου; 

Με το illustration δεν έχω κάποια ιδιαίτερη σχέση, αν και περιστασιακά κάνω μεμονωμένες εικόνες για τα social media κυρίως, αλλά τηρώντας δυστυχώς τους κανόνες τους. Ερωτικά κόμικς κάνω τα τελευταία 12 χρόνια, ακόμη και με την μορφή comic strip.

Αλήθεια, είναι υποχρεωτικό να βρει ένας καλλιτέχνης ένα συγκεκριμένο art style για να υπηρετήσει πιστά;

Η ταυτότητα είναι ένας στόχος για κάθε καλλιτέχνη. Είναι πολύ απελευθερωτικό να έχεις προσωπικό ύφος και φυσικά κατακτιέται μέσα από πολλή δουλειά και πειραματισμό.

Τα βρίσκεις καθόλου “σκούρα” µε την κάπως πουριτανική στάση του Instagram απέναντι στο σεξ; 

Είναι το μόνιμο πρόβλημα όσον αφορά στις δημοσιεύσεις και φυσικά προσωπικά εκτίω συχνά τις ποινές τους. Παρ’ όλα αυτά καθώς το μεγαλύτερο ενδιαφέρον μου στρέφεται πάντα στο εκδοτικό κομμάτι, εκεί μπορώ να λειτουργώ ελεύθερα χωρίς να φοβάμαι κάποιο είδος λογοκρισίας. Τα σόσιαλ δυστυχώς έχουν εκτός από τους δικούς τους κανόνες και πολλούς “καλοθελητές” που βρίσκονται εκεί για να δικάσουν τον ερωτισμό και να προβάλλουν πάνω στην τέχνη τον πουριτανισμό τους. Γι’ αυτό όπως θα δείτε και στον χώρο του illustration είναι πολλοί οι καλλιτέχνες που επιλέγουν να παρουσιάζουν την δουλειά τους σε ανεξάρτητα sites.

Το ελληνικό κοινό αγαπά την erotic art; Και αν ναι, την αγαπάει φανερά; 

Μέσα από την ενασχόλησή μου με το είδος συμπέρανα ότι υπάρχει όντως αρκετό κοινό. Κάτι που μπορεί κανείς να διαπιστώσει και στην μεγάλη προσέλευσή του στα σχετικά φεστιβάλ. Οι νεότεροι αγαπούν την ερωτική τέχνη φανερά και χωρίς ψευτοντροπές και αυτό είναι ένα καλό σημάδι της εποχής μας. Από την άλλη, κάτι που αρχικά με είχε εντυπωσιάσει, αλλά πλέον είναι μια ρουτίνα, είναι το πόσο μεγαλύτερη είναι η απελευθέρωση των γυναικών σχετικά με την παρακολούθηση ερωτικών κόμικς, έναντι των αντρών που κουβαλάμε μάλλον περισσότερα ταμπού, για λόγους που όλοι πλέον υποψιαζόμαστε και αφορούν σε πατριαρχικά πρότυπα, αλλά αυτό αποτελεί τεράστια κουβέντα.

Από πού αντλείς έµπνευση; 

 Ακόμη και στις πιο “τρελές” μου ιστορίες (με ζόμπις, βαμπίρ ή ούφο πχ.) αντλώ πάντα έμπνευση από την καθημερινότητα. Επιλέγω να φτιάχνω χαρακτήρες με καθημερινά σύγχρονα χαρακτηριστικά που τους κάνουν προσιτούς, ενώ παράλληλα προσθέτω το χιούμορ στον έρωτα, που θεωρώ πως αποτελεί μία από τις μικρές μου επαναστάσεις. Αυτό κάνει συχνά τους αναγνώστες μου να ταυτίζονται εύκολα με τους ήρωες των κόμικς ή των καρτούν μου.

Αν έπρεπε να αποφασίσεις ποιο είναι το πιο ερωτικό illustration σου, ποιο θα έλεγες πολύ γρήγορα;

Επειδή ως illustations μπορώ να αντιμετωπίσω μόνο ίσως τα καρτούν που φτιάχνω για το Instagram, δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει κάποιο που θα ξεχωρίσω μιας και είναι πραγματικά πολλά. Οπότε θα πω ότι ίσως η πιο ερωτική μου δουλειά να είναι το “ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΠΑΩ ΔΙΑΚΟΠΕΣ” από τις εκδόσεις Ένατη Διάσταση. 

Meta Kinky | meta_kinky

Πες μας λίγα λόγια για εσένα χωρίς στρες.

Είμαι απλά άλλο ένα άτομο που ζει στην Ελλάδα και προσπαθεί να παράγει τέχνη, ότι και αν σημαίνει αυτό.

Πόσα χρόνια ασχολείσαι με το illustration και πότε μπήκε ο ερωτισμός στα έργα σου;

Από μικρή ηλικία ήθελα να ασχοληθώ με την εικονογράφηση, σπούδασα στην Καλών Τεχνών και πλέον είναι η πλήρης μου απασχόληση. Για το ερωτικό κομμάτι υπήρχε ενδιαφέρον από πάντα ώσπου δημιουργήθηκε το πρώτο Μetakinky. Τότε ξεκίνησε μια πιο σοβαρή και στοχευμένη διερεύνηση του ερωτισμού τόσο αισθητικά και θεματικά  όσο και προσωπικά. Είναι κάτι που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, χρόνια αργότερα. Το παρόν προφίλ είναι η τρίτη εκδοχή του. 

Αλήθεια, είναι υποχρεωτικό να βρει ένας καλλιτέχνης ένα συγκεκριμένο art style για να υπηρετήσει πιστά;

Όχι, όπως προαναφέρθηκε η εικονογράφηση είναι η πλήρης μου απασχόληση. Αυτό είναι απλά άλλο ένα (αρκετά μεγάλο) κομμάτι των ενδιαφερόντων μου. Βαριέμαι εύκολα και δεν θα μπορούσα να καταπιαστώ μόνο με ένα θέμα.

Τα βρίσκεις καθόλου “σκούρα” με την κάπως πουριτανική στάση του Instagram απέναντι στο σεξ;

Πριν το Instagram, το Metakinky βρισκόταν στο Tumblr μέχρι που απαγόρευσαν το ερωτικό περιεχόμενο στην ιστοσελίδα. Στο Instagram αρχικά τα έργα ήταν πολύ πιο πορνογραφικά με αποτέλεσμα αυτό το πρώτο προφίλ να διαγραφεί. Έκτοτε τα έργα είναι λογοκριμένα και πιο “ασφαλή”. Από την μία είναι περιοριστικό, όμως από την άλλη υπάρχει κάτι το δημιουργικό στο να προσπαθείς να “χορέψεις” γύρω από τους κανόνες, να βρεις έξυπνες λύσεις, και να “δείξεις” αυτό που θες χωρίς να το δείξεις.

Το ελληνικό κοινό αγαπά την erotic art; Και αν ναι, την αγαπάει φανερά;

Το ελληνικό κοινό δεν είναι κάτι το μονολιθικό. Υπάρχουν άτομα που είναι εμφανώς υποστηρικτικά, άλλα που δεν θέλουν ούτε να το βλέπουν, και άλλα που δεν θέλουν να το παραδεχτούν στον εαυτό τους. Προσωπικά δεν μπορώ να σχολιάσω περισσότερα καθώς το μόνο που κάνω είναι να σχεδιάζω και να ανεβάζω την δουλειά μου στο ίντερνετ. Η φύση των αλγορίθμων θα σπρώξει τα έργα μου σε άτομα που ενδιαφέρονται για τέτοιο περιεχόμενο.

Από πού αντλείς έμπνευση;

Είναι κλισέ απάντηση, αλλά από παντού. Μερικά παραδείγματα είναι η ιστορία της τέχνης, η ενδιαφέρουσα καθημερινότητα και βεβαίως η εξερεύνηση των δικών μου φαντασιώσεων. Σκοπός του Metakinky είναι με αφορμή το ερωτικό περιεχόμενο να γίνει διάλογος με τους θεατές για την φύση  του ερωτισμού και του σεξ, τις μορφές που μπορούν να έχουν και αν τελικά μπορούν να μεταμορφωθούν σε κάτι περισσότερο. Αυτό προσπαθώ να έχω πάντα κατά νου όταν δουλεύω.

Αν έπρεπε να αποφασίσεις ποιο είναι το πιο ερωτικό illustration σου, ποιο θα έλεγες πολύ γρήγορα;

Είναι κάτι το οποίο θα κυκλοφορήσει φέτος. Μια μικρή συλλογή με αληθινές ερωτικές ιστορίες σε μορφή comic strips. Ευελπιστώ οι αναγνώστες να μπορέσουν να ταυτιστούν, αν όχι με το περιεχόμενο των ιστοριών αυτό καθ’ αυτό, με τα συναισθήματα των χαρακτήρων και τις καταστάσεις.

Μαρία Καιρίδου | Artwork By Maria

Πες μας λίγα λόγια για εσένα χωρίς στρες.

Με λένε Μαρία Καιρίδου, είμαι από την Θεσσαλονίκη και έχω τελειώσει το τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων στη Σύρο. Όταν παίρνω άδεια από την δουλειά μου τρέχω σε διάφορα φεστιβάλ ανά την Ελλάδα και προσεχώς στο εξωτερικό.

Πόσα χρόνια ασχολείσαι με το illustration και πότε μπήκε ο ερωτισμός στα έργα σου;

Ζωγραφίζω από όταν με θυμάμαι. Άρχισα να το αντιμετωπίζω πιο “σοβαρά” τα τελευταία δυο χρόνια όπου και άρχισα να κινούμαι στον χώρο λίγο περισσότερο. Στην φάση που άρχισα να το κυνηγάω με αυτόν τον τρόπο, λίγο νωρίτερα για την ακρίβεια, άρχισα να πειραματίζομαι ανοιχτά με το γυμνό στα έργα μου και πλέον αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα στοιχεία μου ως καλλιτέχνης. Ο ερωτισμός νομίζω υπήρχε πάντα, αλλά δεν ήταν ποτέ τόσο έκδηλος όσο είναι τώρα.

Αλήθεια, είναι υποχρεωτικό να βρει ένας καλλιτέχνης ένα συγκεκριμένο art style για να υπηρετήσει πιστά;

Είναι μια δύσκολη ερώτηση για εμένα. Μου αρέσει να πειραματίζομαι με διαφορετικά στυλ, παρόλα αυτά, εξακολουθεί να είναι αναγνωρίσιμη η γραφή μου, το οποίο θεωρώ ότι είναι πιο σημαντικό. Το να είναι διακριτό το χέρι, η γραφή, αυτού που σχεδιάζει είναι κάτι ιδιαίτερο, κάτι που πραγματικά κάνει τον άλλον να ξεχωρίζει σε σχέση με το στυλ. Το στυλ αλλάζει, μεταλλάσσεται, μερικές φορές είναι κάποιο πείραμα κιόλας, αλλά η γραφή παραμένει, και αυτή, πιστεύω, είναι που έχει τον ρόλο της “φωνής” του καλλιτέχνη.

Τα βρίσκεις καθόλου “σκούρα” με την κάπως πουριτανική στάση του Instagram απέναντι στο σεξ;

Αρκετά. Έχουν κατέβει δυο έργα μου και πρέπει να προσέχω πλέον πολύ περισσότερο, μπαίνοντας ταυτόχρονα σε μια θέση όπου πρέπει να λογοκρίνω εγώ τα έργα μου, κάτι που -κατ’ελάχιστο- δεν μου είναι ιδιαίτερα ευχάριστο.

Το ελληνικό κοινό αγαπά την erotic art; Και αν ναι, την αγαπάει φανερά;

Θα έλεγα πως ναι, αλλά δεν εκδηλώνεται τόσο. Υπάρχουν μικρότερες “κοινωνίες” οι οποίες αφορούν λογαριασμούς καθαρά ερωτικού περιεχομένου (είτε ζωγραφικού, είτε φωτογραφικού χαρακτήρα), οι οποίοι στηρίζονται συνήθως περισσότερο από ομοϊδεατικό κοινό ή “συνοδοιπόρους” της ερωτικής τέχνης, όπου όμως, ακόμα και εκεί, ο διαμοιρασμός/στήριξη της τέχνης του άλλου (repost, comment, share κάτω από τα post) δεν είναι απόλυτα συνήθης.

Από πού αντλείς έμπνευση;

Νομίζω, από παντού. Η μουσική είναι ένα πολύ μεγάλο μέρος (πχ. τα περισσότερα ερωτικά μου έχουν πάρει το όνομά τους από τραγούδια ή μουσικά κομμάτια), αλλά υπάρχουν ακόμα τα βιώματα, οι ταινίες, τα βιβλία, η τέχνη, η φύση, ο κόσμος δίπλα σου. Τα πάντα μπορούν να σου προσφέρουν κάποιο ερέθισμα αν είσαι σε θέση να έχεις επαφή με το περιβάλλον και τον εαυτό σου.

Αν έπρεπε να αποφασίσεις ποιο είναι το πιο ερωτικό illustration σου, ποιο θα έλεγες πολύ γρήγορα;

Ερωτικό νομίζω το παρακάτω.