Βασίλη, δε με ενδιαφέρει καθόλου το τραγούδι σου αλλά, πώς δεν σε έχω δει τόσο καιρό;”. Κάτι που μπορείς να πεις στον Βασίλη Κούρτη αν τον γνωρίσεις σε ένα μπαρ και σου πει ότι είναι τενόρος που ήθελε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό της Eurovision.

Κάτι που είπε η παρουσιάστρια του Super Katerina (αφού έκανε έναρξη στα χιόνια και μας ενημέρωσε ότι δεν θα ξαναφορέσει φλατ παπούτσια ποτέ και ότι θα προτιμούσε να είναι με τακούνια στα χιόνια) στον καλεσμένο της που δεν κατάφερε να περάσει ως ελληνική πρόταση στο διαγωνισμό αλλά κατάφερε να εντυπωσιάσει με την εμφάνιση του την Κατερίνα Καινούργιου. Που μόλις τον είδε μπήκε σε mode γυπά και ξεκίνησε με τα βασικά. Ηλικία, ζώδιο, επάγγελμα.

Τότε ο Ανδρέας Μικρούτσικος είπε στον τενόρο που είχε ένα έκπληκτο χαμόγελο να αφήσει το νούμερό του στην παραγωγή (θυμάστε την προξενήτρα από τις παλιές ελληνικές ταινίες;), με την παρουσιάστρια να απαντά: “Ποτέ, δεν κάνω τέτοια πράγματα να στείλω εγώ πρώτη, αλλά, αν θες μπορείς να πάρεις τον δικό μου αριθμό”.Αμηχανία. Για το κοινό που παρακολουθεί από το σπίτι, στο στούντιο ήταν άλλη μια Δευτέρα. 

Ο Βασίλης Κούρτης ξεκίνησε τις σπουδές του στο κλασικό τραγούδι σε ηλικία 12 ετών με τη διεθνούς φήμης Ελληνίδα σοπράνο Κατερίνα Οικονόμου. Δεν είναι αυτά τα προσόντα που συγκίνησαν την Κατερίνα Καινούργιου. Και κάπου εδώ καλό είναι να μιλήσουμε για όρια και πώς να μην φέρνεις σε δύσκολη/ άβολη θέση τον καλεσμένο/την καλεσμένη σου.Το να κάνεις ένα κοπλιμέντο/φιλοφρόνηση σε κάποιον/ κάποια είναι τελείως διαφορετικό από το να κάνεις ένα φαινομενικό ευγενικό (αλλά, κυρίως, αμήχανο) “πέσιμο” σε ζωντανή εκπομπή. Δεν είναι Tinder η πρωινή ζώνη (δεν είμαστε και τόσο σίγουροι τελευταία). Δεν κάνουμε κάποια βαρετή επίδειξη πολιτικής ορθότητας. Μιλάμε για το manual της επαγγελματικής ηθικής και της κοινωνικής υπευθυνότητας.

Κι επειδή η δύναμη της τηλεόρασης είναι ανίκητη (ακόμη και το 2023) και διαμορφώνει στερεότυπα και συμπεριφορές, καλό είναι να μην αναπαράγεται το “πες μου τι ζώδιο είσαι” μόλις βλέπουμε έναν όμορφο άνθρωπο.