ΟΚ. Λίγες γυναίκες «βουτούν» στην εγκυμοσύνη χωρίς καμία δεύτερη σκέψη, ένα αίσθημα πως το σώμα τους αλλάζει και μια γενικότερη απορία (ιδανικά, αναμειγμένη με ευτυχία) «τι συμβαίνει στο σώμα μου;». Η εγκυμοσύνη ιδανικά είναι μια υπέροχη φάση. Ειδικά αν τη θες πολύ. Αλλά υπάρχουν πράγματα που είναι παράξενα. Πραγματικά παράξενα. Και το πρόβλημα είναι πως, διάολε, δεν σου τα λέει κανείς. Τα βιώνεις μόνη και δύσκολα μπορείς να τα εξηγήσεις. Ακόμα και στον σύντροφό σου. Αρχικά ψυχραιμία. Η φύση ξέρει. 

Μια συντάκτρια του Buzzfeed, που όπως γράφει, πάντα ήθελε παιδιά, αποφάσισε να γράψει για την εμπειρία της και όλα όσα δεν μας λέει κανείς για την εγκυμοσύνη. Όπως τα βίωσε. Από την ανάγκη της να φλεξάρει το «καινούργιο» και «προσωρινό» σώμα της και την κοιλίτσα της, μέχρι εκείνη την αμήχανη στιγμή που βλέπει μια νέα μαμά την πρώτη στάμπα από γάλα στη μπλούζα της. Κάποιες φορές και δημοσίως. Τι να κάνουμε; Το γυναικείο σώμα είναι μαγικό. 

Διάβασε παρακάτω δέκα πράγματα που κανείς δεν σου λέει όταν μένεις έγκυος.  

1.

Εκτός του ότι θα ανησυχείς για πράγματα όπως οι ραγάδες, τα κιλά σου και το στήθος σου που συνεχώς θα αλλάζει, θα πρέπει επίσης να σκεφτείς την απώλεια μαλλιών, και τoυς διαλυμένους κοιλιακούς και τα προβλήματα πυελικού εδάφους. 

2.

Όταν είσαι έγκυος, δεν μεγαλώνεις μόνο ένα μωρό, αλλά δημιουργείται ένα ολόκληρο καινούργιο όργανο. Ένα όργανο που η δουλειά του είναι να κρατήσει το μωρό σου ζωντανό. Ναι, τον πλακούντα. 

via GIPHY

3.

Κάθε είδους επίγνωση ή ιδιωτικότητα που είχες σχετικά με το σώμα σου, θα φύγει από το παράθυρο. Να θυμίσουμε πόσοι άνθρωποι θα σε «πασπατέψουν» κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού; 

4.

Το σώμα σου ενδέχεται να σου αρέσει τόσο πολύ, που θα θες να φλεξάρεις την κοιλιά σου. 

via GIPHY

5.

Ενδέχεται οι άνθρωποι να αρχίσουν να λένε τρομακτικές ιστορίες τοκετών και γεννών και θα προσπαθούν (ελπίζουμε άθελά τους) να σε τρομάξουν για το «μετά». 

6.

Δεν θα μπορείς να κάνεις σεξ ή γυμναστική για έξι εβδομάδες μετά τη γέννα.

7.

Όσο ωραίο και δίκαιο πρόγραμμα κι αν έχετε κάνει με τον/τη σύντροφό σου, αν θηλάζεις, προφανώς θα πέσει τεράστιο βάρος πάνω σου. Συγννώμη, αλλά έτσι είναι. 

8.

Το να αλλάζει ο σύντροφός σου πάνες και να μπορεί να κοιμίζει το μωρό, θα κάνει τα βράδια σου κάπως ποιο παλέψιμα. 

9.

Όταν περνάει ώρα από την τελευταία φορά που τάισες το μωρό σου, το στήθος σου θα πρήζεται και θα στάζει. Ναι, συνήθισέ το. 

via GIPHY

10.

Υποτίθεται πως πρέπει να μετράς την ηλικία του μωρού σου σε εβδομάδες και μετά να αλλάξεις σε μήνες. Και δεν μετράς σε χρόνια, τουλάχιστον μέχρι να γίνει δυο. Ναι, πολλά μαθηματικά από το πουθενά.