Οι String Demons, τα αδέλφια Κωνσταντίνος και Λυδία Μπουντούνη, δεν είναι ξένοι στο Provocateur και επειδή δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να είναι ξένοι για εσάς, έχουμε να σας πούμε ότι την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, θα πάρουν τα έγχορδα τους και θα βρεθούν στο Σταυρό του Νότου για ένα ανατρεπτικό live. Τι θα ακούσουμε σε αυτό; Από την αγαπημένη τους κλασική μέχρι την ελληνική παραδοσιακή/λαϊκή, τη rock, τη heavy metal, την pop και βυζαντινούς ύμνους, πάντα χωρίς περιορισμούς, παρωπίδες και στεγανά.

Με όχημα τα έγχορδα, τις φωνές, τα κρουστά, οικεία μα και ολοκαίνουργια ακούσματα, μας προσκαλούν να τους ακολουθήσουμε στον μουσικό τους κόσμο και επειδή είμαστε περίεργοι να ακούσουμε το ηχόχρωμα αυτού του κόσμου,  ζητήσαμε από τον Κωνσταντίνο Μπουντούνη να μας βοηθήσει και να μας ξεναγήσει στα σοκάκια του. Έτσι, του θέσαμε ένα task, να μας πει ο ίδιος για ποιους λόγους να βρεθούμε στο live των String Demons. 

Πώς συνδυάζεται ένα τραγούδι του Άκη Πάνου με ένα κοντσέρτο του Vivaldi
 
Για να πούμε την αλήθεια, για να εξηγήσουμε εδώ γραπτά τον παραπάνω λόγο χρειάζονται σελίδες, οπότε για να ”πιάσει τόπο”, ο λόγος, θα σας το εξηγήσουμε στη σκηνή του Σταυρού του Νότου. Είναι και η αιτία που ονομάσαμε το live Cocktail Εγχόρδων, το αναλύουμε και στον επόμενο λόγο.

 Cocktail πριν τα Χριστούγεννα
 
Θα σας παρουσιάσουμε ένα Cocktail Εγχόρδων. Το ”Cocktail” που θα φτιάξουμε τη Δευτέρα, πέρα από τα δικά μας κομμάτια, είναι η φυσική μας ματιά στη μουσική. Συνθέτες όπως ο Haendel δημιούργησαν βάση για να γράψουν π.χ οι Metallica, όλα κάπως ενώνονται, κι αν βρούμε αυτό που τα ενώνει, πέρα από ταμπέλες και ”μικροπολιτικές” (που λέει και ο Σαββόπουλος) θεωρώ ότι η μουσική εξυψώνεται και ξεδιπλώνεται σε όλο της το μεγαλείο. 

Θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως πυρήνας της συναυλίας αυτής τα καινούργια κομμάτια που έχουμε όπως η ”Αντοχή”, περνώντας και από πιο παλιά, αλλά βασικός πυρήνας είναι η σχέση μας με τη μουσική και πώς είναι αυτή η σχέση αυτόν τον καιρό , πώς μέσα από πράγματα που ανακαλύπτουμε και δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα νιώσουμε, βλέπουμε τους String Demons να εξελίσσονται , να κάνουμε πράγματα που πριν 3 χρόνια θα λέγαμε: ”Με τίποτα”!! και να μπορούμε να δώσουμε σε αυτούς που θα μας δουν την μουσική μας αλήθεια μέσω αυτού του Cocktail.
 
O Σταυρός του Νότου

Είναι η πρώτη φορά που παίζουμε μόνοι μας στο Σταυρό. Έχουμε εμφανιστεί πολλές φορές με συνεργασίες στο παρελθόν αλλά τώρα ήρθε η ώρα να ευχαριστηθούμε τον πολύ ωραίο ήχο αυτής της σκηνής μόνοι μας και να παρουσιάσουμε και κάποιες καινούργιες μουσικές ιδέες.
 
 O  Ρένος

Καλέσαμε τον Ρένο Χαραλαμπίδη να μας φέρει κάποια ειδικά υλικά για το Cocktail Εγχόρδων. Γνωριζόμαστε χρόνια αλλά φέτος πρώτη φορά βρεθήκαμε μαζί στη σκηνή του Μεγάρου σε ένα Happening για την ταινία του 4 Μαύρα Κουστούμια, που μας κάλεσε να εμφανιστούμε. Θα φέρει μία καλλιτεχνική τρέλα στο live, και το τι θα προκύψει στα αλήθεια θα το δούμε το βράδυ της Δευτέρας. Να σας δώσουμε μία γεύση λέγοντας ότι θα συμβεί μία τραγουδιστική έκπληξη βασισμένη σε μία αγαπημένη ταινία του.
 
Θέατρο παντού!

Πρέπει να συνέλθουμε από το πολύ θέατρο που κάνουμε φέτος!..οπότε το live αυτό το χρειαζόμαστε επειγόντως! Πέρα από την πλάκα, το θέατρο είναι ο ”καλύτερος μας φίλος” που μας στηρίζει και μας έχει ανοίξει το μυαλό, πράγμα που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο πως φτιάξαμε το πρόγραμμα της Δευτέρας και στο πώς θα παίξουμε. Το θέατρο έχει παίξει και κατά κάποιο τρόπο το ρόλο ψυχαναλυτή στη μουσική μας.