Τα αυτονόητα, δυστυχώς, γίνονται θέμα. Αυτό θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος διαβάζοντας αυτό το κείμενο. Πραγματικά, όμως, θεωρείται αυτονόητο και δεδομένο ένας άνθρωπος να παραμένει ψύχραιμος και λογικός στις μέρες μας ενώ την ίδια στιγμή είναι πέρα για πέρα ανθρώπινος; Όχι, οπότε καλό είναι να φέρνουμε στον αφρό του feed σας μερικές ειδήσεις οι οποίες ανήκουν στις “καλές” και όχι σε αυτές που δεν ξέρεις πώς να τις ξεγράψεις μια και καλή από τον σκληρό δίσκο του εγκεφάλου σου. 

Σύμφωνα με το Alfavita.gr, λοιπόν, ένας δάσκαλος Αγγλικών παρέδωσε μερικά μαθήματα ζωής σε νεαρή μαθήτριά του η οποία αντιμετωπίζει μαθησιακές δυσκολίες. Σε ένα τεστ, εκείνη παρέδωσε λευκή κόλλα αλλά δεν παρέλειψε να εξηγήσει τον λόγο που οδηγήθηκε εκεί. Και αυτός ο λόγος είναι απλός: «Συγγνώμη κύριε δεν ήξερα Αγγλικά».

Ο εκπαιδευτικός μοιράστηκε τις σκέψεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γράφοντας πως: «Ήθελα να της πω να μην στενοχωριέται. Να μη μασάει μπροστά στα εμπόδια. Να της πω οτι ελληνικά ή αγγλικά θα μάθουν πολλοί να μιλούν, αλλά Άνθρωποι μπορεί να μη μάθουν να γίνουν ποτέ. Κι άλλα πολλά» και έκανε γνωστό πως, αντί για βαθμολογία της έγραψε αυτό:

«Το να παραδεχόμαστε πώς δεν γνωρίζουμε κάτι είναι σημάδι δύναμης. Η αναζήτηση της γνώσης είναι αυτή που κρατά τον εγκέφαλο μας ενεργό να το θυμάσαι. Θέλω φέτος να συνεχίσουμε την προσπάθεια, ξέρω πως είσαι αγωνίστρια».

Υπάρχει ελπίδα όσο υπάρχουν τέτοιοι εκπαιδευτικοί που παραδίδουν ουσιαστικά μαθήματα στους ανθρώπους του αύριο.