Τέσσερις μήνες μετά το συμβάν που μάς θύμισε πως τα Όσκαρ έχουν ακόμα να προσφέρουν κάτι -έστω φθηνό ποπκορνικό θέαμα- ο Γουιλ Σμιθ ζητά μια εξαιρετικά καθυστερημένη συγγνώμη από τον Κρις Ροκ, για εκείνο το χαστούκι κατά την απονομή. Ο ηθοποιός ανάρτησε ένα εξάλεπτο περίπου βίντεο, στο οποίο ζητά για πρώτη φορά συγγνώμη στον Ροκ και απαντά σε ερωτήσεις σχετικά με το συμβάν. Να θυμίσουμε πως και μετά το χαστούκι είχε κάνει μια γραπτή δήλωση στην οποία απολογούταν, αλλά ποτέ δεν είχε κάνει δημόσια τοποθέτηση.

Θέλοντας να απαντήσει στο γιατί δεν είχε ζητήσει συγγνώμη από τον Ροκ, ακόμα και όταν ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο του, ο Γουιλ Σμιθ είπε: «Ήμουν θολωμένος, όλα ήταν θολά».

«Προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον Κρις και το μήνυμα πήρα ήταν πως δεν είναι έτοιμος να μιλήσει. Και όταν είναι θα επικοινωνήσει. Κρις, σου ζητώ συγγνώμη. Η συμπεριφορά μου ήταν απαράδεκτη. Και είμαι εδώ όποτε είσαι έτοιμος να μιλήσεις», συνέχισε.

Στο μεταξύ, συγγνώμη ζήτησε και από τη μητέρα του Κρις Ροκ, καθώς και από ολόκληρη την οικογένειά του, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον αδερφό του. «Δεν σκεφτόμουν πόσοι άνθρωποι πληγώθηκαν εκείνη τη στιγμή. Οπότε θέλω να ζητήσω συγγνώμη στη μητέρα του Κρις, στην οικογένειά του, ειδικά στον Τόνι Ροκ, είχαμε μια υπέροχη σχέση. Και πιθανότατα αυτό είναι ανεπανόρθωτο», τόνισε. «Δεν υπάρχει κανένα κομμάτι μου που να πιστεύει ότι αυτός ήταν ο σωστός τρόπος να φερθώ εκείνη τη στιγμή. Κανένα κομμάτι μου δεν πιστεύει ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να χειριστείς το αίσθημα της ασέβειας ή την προσβολή», ανέφερε.

Μια από τις ερωτήσεις που δέχτηκε ήταν αν η σύζυγός του τού ζήτησε να «παρέμβει» για το άκομψο αστείο του Ροκ εις βάρος του. «Όχι. Έκανα μια επιλογή μόνος μου, από τις δικές μου εμπειρίες, από την ιστορία μου με τον Κρις. Η Τζέιντα δεν είχε καμία σχέση με αυτό. Λυπάμαι μωρό μου», απάντησε, ζητώντας συγγνώμη και από τα παιδιά και την οικογένειά του.

Σε ό,τι αφορά τους παρευρισκόμενους υποψήφιους ηθοποιούς στην τελετή, ανέφερε πως τον πληγώνει το γεγονός ότι αμαύρωσε τη στιγμή τους, αναφέροντας πως «το συγγνώμη δεν είναι πραγματικά αρκετό».

Τέλος, κλήθηκε να απαντήσει τι θα έλεγε σε εκείνους που τον θαύμαζαν ή που είπαν ότι τους απογοήτευσε. «Απεχθάνομαι να απογοητεύω ανθρώπους. Με πονάει να ξέρω ότι δεν ανταποκρίθηκα στην εικόνα και την εντύπωση που είχαν οι άνθρωποι για μένα. Είμαι βαθιά μετανιωμένος και προσπαθώ να το κάνω αυτό χωρίς να ντρέπομαι για μένα», είπε.

«Είμαι άνθρωπος, έκανα ένα λάθος. Προσπαθώ να μην σκέφτομαι τον εαυτό μου σαν μα@@@@. Θα τους έλεγα ότι ξέρω πως ήταν σοκαριστικό και προκάλεσε σύγχυση, αλλά σας υπόσχομαι ότι είμαι βαθιά αφοσιωμένος στο να φέρω αγάπη, φως και χαρά στον κόσμο», κατέληξε.