Ξέρεις τι είναι χειρότερο από το να πεθαίνει ένας κινηματογραφικός χαρακτήρας μπροστά στα μάτια σου; Το να μαθαίνεις σε επόμενη σκηνή ότι πέθανε. Ναι, οι παρακάτω κινηματογραφικοί θάνατοι μας «έπιασαν» ήρεμους και ανυποψίαστους. Και αυτό τους κάνει χειρότερους.

Tracey Mills – Se7en

Στο κάπως διεστραμμένο, αλλά αριστουργηματικό “Seven” του David Fincher, ο John Doe, αφού παραδίνεται από το πουθενά, οδηγεί τους Somerset και Mills σε μια απομακρυσμένη περιοχή, στην οποία τους περιμένει ένα κουτί. Απορείς και απορείς και απορείς, μέχρι να συνειδητοποιήσεις πως στο κουτί αυτό βρίσκεται πρακτικά ολόκληρη η οικογένεια του Mills, δηλαδή η έγκυος σύντροφός του. Ναι, προφανώς νεκρή. Και εσύ θες φωνάζεις «όχι», αν σου έχει αφήσει περιθώρια αντίδρασης, βέβαια, αυτή η ταινιάρα.

Σπύρος Μαλταμπές – Μικρά Αγγλία

Στην εμβληματική -τολμώ να πω- ελληνική ταινία, Μικρά Αγγλία, η σκηνή που η Όρσα βγάζει αυτή την κραυγή που σου κόβει για λίγο την ανάσα, είναι και η σκηνή που μαθαίνει πως ο έρωτάς της -ΟΚ και δικός σας- Σπύρος Μαλταμπές (ναι, ο Ανδρέας Κωνσταντίνου του Καρτ Ποσταλ) πέθανε, στη θάλασσα, σε μια πράξη αυτοθυσίας απέναντι στο πλήρωμά του. Λες και δεν είχαν πάει όλα στραβά για αυτούς τους δυο ήδη ας πούμε.

Rosie – Jojo Rabbit

Η Rosie Betzle είναι η μητέρα του Jojo Betzle, ενός νεαρού θύματος χιτλερικής πλύσης εγκεφάλου. Η Rosie είναι στην αντίσταση, βοηθάει την Εβραία Έλσα να γλιτώσει και δεν αργεί να πέσει νεκρή από την Gestapo. Ο Jojo τη βρίσκει νεκρή και εμείς σχεδόν ακούσαμε το κρακ της καρδούλας μας.

Professor Lupin – Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2

ΟΚ, το γεγονός πως Lupin και Τonks δολοφονήθηκαν μαζί από τους Θανατοφάγους ήταν μια καλή επιλογή. Στην τελική, προσπαθούσαν να σώσουν τον κόσμο από τον Βόλτεμορτ, διάολε. Αλλά. ΑΛΛΑ. Δεν σκοτώνεις χαρακτήρα που αγαπήσαμε στον «Αιχμάλωτο του Αζκαμπάν» έτσι εύκολα, J.K.Rowling μου.

Mamá Coco – Coco

via GIPHY

Η Mamá Coco αντιμετωπίζει θέματα μνήμης, αλλά συνεχίζει να αποτελεί μια βασική φιγούρα για τον Miguel, τον εγγονό της. κάποια στιγμή, προς το τέλος, συνειδητοποιούμε πως έχει πεθάνει, με τη φωτογραφία της να δεσπόζει σε ένα βασικό σημείο στην οφρέντα της οικογένειας.