Όχι, τελικά δεν τα είχαμε δει όλα τις προηγούμενες μέρες, τότε που το ελληνικό ίντερνετ είχε γεμίσει με memes και τίγρεις λόγω της απίθανης -από όλες τις απόψεις- Νατοϊκής άσκησης Tiger Meet 2022. Υπενθυμίζουμε ότι από την Δευτέρα 9 έως και την Παρασκευή 20 Μαΐου, διεξάγεται στην 116 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Αράξου, το Πατρινό καρναβάλι η Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας «NATO Tiger Meet 2022» και γι’ αυτό άλλωστε μοίρασαν στολές σε κάποια στελέχη, ώστε να σκάσουν από τη ζέστη αλλά να μην χάσουν το μεροκάματο.

Ευτυχώς όμως, δεν μείναμε εκεί, δεν μείναμε στους απλούς χαιρετισμούς και τις υπέροχες φωτογραφίες που δείχνουν τα στελέχη-τίγρεις να στέκονται προσοχή ή να ξαπλώνουν στο έδαφος. Υπάρχει κι άλλο υλικό που δεν είχε δει το φως της δημοσιότητας μέχρι σήμερα, όταν ένας πολύ φίλος μας ανέβασε στο YouΤube ένα εξαιρετικό βίντεο, ικανό να κάνει τον Πούτιν και τα «πουτινάκια» του να τα βάλουν στα πόδια με την πρώτη στραβή.

Όπως βλέπουμε στο βίντεο λοιπόν, το οποίο μοιάζει αρκετά με αυτά που ανεβάζουν διάφοροι από τα πανηγύρια του 2010, οι νατοϊκοί αεροπόροι μας είναι έτοιμοι για όλα. Ας ετοιμάζεται το Twitter για δεύτερο γύρο τρολαρίσματος γιατί είναι πολύ καλό για να ξεχαστεί γρήγορα. Μετά από εντολή και υπό τους ήχους του Eye of the Tiger που ακούσαμε στο Rocky, οι πολεμιστές της καρδιάς μας πέφτουν στο έδαφος και κάτι κάνουν. Τώρα τι είναι αυτό μην μας ρωτάτε, μάλλον ψάχνουν άτομα να τους χαϊδέψουν την κοιλιά.

https://www.youtube.com/watch?v=FpXfTyFNgzw

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πάντως, σκοπός αυτής της ιδιαίτερης Άσκησης είναι να παρέχει υψηλής ποιότητας επιχειρησιακής εκπαίδευσης υπό το πνεύμα «Εκπαιδεύσου όπως θα πολεμήσεις» βελτιώνοντας τις δεξιότητες και τη συνεργασία των μελών στη διεξαγωγή σύνθετων επιχειρήσεων. Αν πολεμήσουμε έτσι, καήκαμε.