Το “hype” γύρω από το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ τη βραδιά των Όσκαρ, κράτησε μια μέρα και κάτι. Ωστόσο, οι πραγματικές συνέπειες της “σκηνής” που καθόρισε -καλώς ή κακώς- τα φετινά Όσκαρ συνεχίζονται ακόμα. Βλέπεις, το drama στην πραγματική ζωή δεν είναι πυροτέχνημα, όπως στα social media. 

O Γουίλ Σμιθ ζήτησε τις απαραίτητες συγγνώμες, πρώτα από την Ακαδημία, μετά από τον αποδέχτη του παρορμητικού χτυπήματός του. Μετά, παραιτήθηκε από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου, καθώς, όπως είπε, “την απογοήτευσε”. Ωστόσο, το “cancel Will Smith” δεν άργησε να γεννηθεί και να απαιτηθεί. Ήδη, κάποιες από τις παραγωγές στις οποίες θα συμμετείχε ο ηθοποιός έχουν αρχίσει να αναβάλλονται, η μια μετά την άλλη. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, η ταινία του Netflix “Fast & Loose“, στην οποία ο Σμιθ θα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, έχει αναβληθεί επ’ αόριστον. Ο Ντέβιντ Λιντς, σκηνοθέτης της ταινίες, είχε ήδη ανακοινώσει πως αποχωρεί από το project αλλά και από το Netflix ξεκίνησε διαδικασίες αναζήτησης αντικαταστάτη. Τελικά, μετά τη βραδιά των Όσκαρ, η ταινία μπήκε στον πάγο. Το ίδιο ισχύει και με την ταινία “Bad Boys 4” της Sony, οι παραγωγοί της οποίας ανακοίνωσαν ότι παγώνουν το πρότζεκτ μέχρι νεωτέρας.

Ο Γουίλ Σμιθ πρωταγωνιστεί και στο “Emancipation” του Αντουάν Φουκουά, για την Apple TV+, η οποία είναι ήδη έτοιμη, καθώς και ακολουθούμενη από αξιώσεις ότι θα έβαζε την Apple TV+ στα Όσκαρ. Η πλατφόρμα απέφυγε να ανακοινώσει την ημερομηνία κυκλοφορίας της, με το πιο πιθανό σενάριο να είναι να μπει στον πάγο μέχρι να πέσει η σκόνη και να ξεχαστεί η συμπεριφορά του Σμιθ στα Όσκαρ. 

Για ένα μεγάλο μέρος της Αμερικανικής κοινωνίας, η συμπεριφορά του Σμιθ αξίζει την “ακύρωσή” του, και από ό,τι φαίνεται, η βιομηχανία του θεάματος ακολουθεί αυτή τη λογική.

Στο μεταξύ, οι φανς του Family Guy είναι πεπεισμένοι πως η σειρά είχε προβλέψει το χαστούκι του Σμιθ πολύ καιρό πριν.