Οι οντισιόν του MasterChef έχουν έρθει να δείξουν «πώς γίνεται» και να μας σώσουν από τα ριάλιτι επιβίωσης και φθηνού trash, για ακόμα μια φορά. Παρακολουθώντας τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο, τον Πάνο Ιωαννίδη και τον Σωτήρη Κοντιζά να δοκιμάζουν πιάτα και να καθορίζουν ποιοι παίκτες θα περάσουν στην επόμενη φάση, αυτή του bootcamp, πέσαμε πάνω στην οντισιόν του Ρίτσαρντ, ο οποίος φαίνεται να τρολάρει τον θάνατο από τα δέκα του χρόνια.

Κλέβοντας την παράσταση, ο επίδοξος μάγειρας και νικητής του φετινού διαγωνισμού μαγειρικής, στα τελευταία δέκα λεπτά προετοιμασίας του πιάτου του, μπροστά στους κριτές, μίλησε για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε μικρός, αλλά και για το σοβαρό ατύχημα με το μηχανάκι, το οποίο τον έστειλε στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.

«Μικρός είχα περάσει καρκίνο και δεν έτειναν προς εμένα οι προβλέψεις για να επιβιώσω γιατί ήταν μια σπάνια πάθηση, καινούρια για τον κόσμο κι ήμουν το πρώτο άτομο. Σε ηλικία 10 χρονών έπαθα σάρκωμα Ewing κι από όσο θυμάμαι είχα 3% πιθανότητες επιβίωσης. Έκανα πειραματική θεραπεία και κάποια στιγμή κατά την διάρκειά των χημειοθεραπειών έπαθα πνευμονιόκοκκο. Ήμουν χωρίς αντισώματα κι ήταν πάλι ένα μεγάλο χτύπημα», ανέφερε ο παίκτης από τη Βραζιλία.

Ωστόσο, οι περιπέτειές του δεν τελειώνουν στη θεραπεία. «Πέρυσι είχα κι ένα τροχαίο ατύχημα με το μηχανάκι και ξύπνησα στο νοσοκομείο με κατάγματα στο πρόσωπο, στην γνάθο και στα ζυγωματικά. Δε φοβάμαι τον θάνατο, έχω εξοικειωθεί με την ιδέα του», τόνισε γελώντας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ρίτσαρντ, εξηγώντας στην αρχή της οντισιόν την αγάπη του για το παρκούρ, είπε στον θείο Λεωνίδα πως «έχω μια ιδιαίτερη σχέση με τον χάρο. Με έχει καλέσει στο τραπέζι του πολλές φορές», αναφέροντας τις εμπειρίες του και δηλώνοντας πως του είναι δύσκολο να νιώσει πράγματα, γιατί του φαίνονται πολύ… «λίγα». Εικάζουμε πως όταν έχεις ξεγελάσει τον θάνατο έτσι, τεχνηέντως, δεν ενθουσιάζεσαι το ίδιο εύκολα με τους υπόλοιπους.

Δες την οντισιόν του παρακάτω. Spoiler alert: πέρασε στην επόμενη φάση.