Αν πετύχει το Photoshop, τύφλα να έχει το πινέλο του καλύτερου ζωγράφου. Ο εικονογράφος και καλλιτέχνης Rodney Pike, ο οποίος φημίζεται για τις γελοιογραφίες του, επιδεικνύει τις εξαιρετικές του δεξιότητες σε διάσημους πίνακες αλλάζοντάς τους ή μάλλον, για να είμαστε δίκαιοι, «καταστρέφοντάς τους». Όπως το πάρει κανείς. Σε εμάς, πάντως, αρέσει αυτή η καταστροφή και οι ξεκαρδιστικές παρεμβολές του αγαπημένου χαρακτήρα Mr. Bean σε ιστορικά πορτρέτα.

Είναι μια ωραία και κάπως αστεία έκπληξη να ανακαλύπτεις το εκφραστικό πρόσωπο του Βρετανού ηθοποιού να κοιτάζει κάτω από ένα φτερωτό καπέλο, σε ένα κεφάλι με μακριά χρυσά μαλλιά ή το αναγνωρίσιμο σώμα του Τζορτζ Ουάσιγκτον.

Η Pike συνδυάζει με αριστοτεχνικό τρόπο τα χρώματα, τον φωτισμό και την υφή, προκειμένου να ενσωματώσει απρόσκοπτα το πρόσωπο του χαρακτήρα του Rowan Atkinson στα παραδοσιακά πορτρέτα, κάνοντάς μας έτσι να πιστέψουμε ότι το Photoshop δεν έχει βάλει πουθενά το χεράκι του και ότι κοιτάζουμε αυθεντικά έργα τέχνης.

Εκτός από την προσπάθειά του να κάνει κάθε εικόνα όσο πιο πειστική γίνεται, ο Pike προσθέτει επιπλέον λεπτομέρειες για να την κάνει ακόμα πιο αστεία. Για παράδειγμα, θα δείτε ύπουλες εμφανίσεις ενός εσώρουχου και το γνωστό αρκουδάκι, το σήμα κατατεθέν του Mr. Bean.