Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι η παιδική χαρά των διαφημιστών. Θα κάνουν τα πάντα για να δακρύσουμε μέσα σε ένα τρίλεπτο για μια μάρκα καφέ και δημητριακών. Αλλά, στη Νορβηγία οι άνθρωποι κατάφεραν μέσα σε 3 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα να διηγηθούν μια ερωτική ιστορία. Η ταχυδρομική υπηρεσία Posten έγραψε ένα συγκινητικό σενάριο με τίτλο “When Harry met Santa” για έναν απλό άνθρωπο που ερωτεύεται τον διάσημο Άγιο Βασίλη.

Την πρώτη φορά που ο Χάρι συναντά τον Άγιο Βασίλη ο χρόνος σταματά. Είναι σοκ για έναν ενήλικο να βλέπει τον παιδικό ήρωα των Χριστουγέννων. Αλλά, κυρίως, σοκάρεται γιατί τα βλέμματα τους είναι εκείνα που μαρτυρούν επιθυμία. Δεν ανταλλάσσουν καμία κουβέντα. Τα μάτια τους τα είπαν όλα.

https://t.co/MHPmkvtdxo

Ο Χάρι είναι ένας ομοφυλόφιλος άντρας με όμορφες χριστουγεννιάτικες οικογενειακές αναμνήσεις. Η οικογένεια του όμως δεν μπορεί να του προσφέρει το χάδι που του λείπει από τη ζωή του. Κάθε χρόνο, για μια μέρα, συναντιέται με τον Άη Βασίλη. Και χτίζεται μια σχέση.  Μικρές ανεπαίσθητες λεπτομέρειες της ζωής του Χάρι γεμίζουν ευτυχία τον Άγιο Βασίλη. Ο Χάρι ροχαλίζει. Ρωτάνε ο ένας τον άλλο στο ετήσιο ραντεβού τους αν είναι ακόμα ωραίοι. Αν νιώθουν την έντονη έλξη. Μια χρονιά ο Άγιος Βασίλης παίρνει άδεια και αποφασίζει να ζήσει ως απλός άνθρωπος, να απολαύσει το φιλί των Χριστουγέννων.

https://t.co/iEXTZEGGvN

Στο τέλος της διαφήμισης υπάρχει ένα μήνυμα που είναι ο λόγος που βλέπουμε αυτή τη διαφήμιση. Το 2022 συμπληρώνονται 50 χρόνια από τότε που η Νορβηγία αποποινικοποίησε την ομοφυλοφιλία. Η Νορβηγία είναι μια από τις πιο φιλικές χώρες για την LGBTQ+ κοινότητα. Αλλά, πάντα χρειαζόμαστε μια υπενθύμιση για τα δικαιώματα της κουίρ κοινότητας. Μπορούμε να αγαπήσουμε όποιον θέλουμε.

https://t.co/ylHY8rLbF8

Και για αυτό είναι σημαντικό να υπάρχει ένας γκέι Άγιος Βασίλης που πλάθει κουλουράκια με τον σύντροφό του. Πέρα από τα χαριτωμένα διαφημιστικά για να αγοράσουμε δωράκια είναι ζωτικής σημασίας να συμπεριλάβουμε τους πάντες στη ζωή μας. Και τα Χριστούγεννα και τις υπόλοιπες 364 μέρες.