Πριν από λίγες ημέρες, οι επιβάτες που βρέθηκαν στο Λιμάνι του Πειραιά, ”ταλαιπωρήθηκαν” από τον κόσμο που βρέθηκε εκεί για να απεργήσει. Με αυτόν τον τρόπο παρουσιάστηκαν από τα περισσότερα διαδικτυακά μέσα αλλά τις τηλεοράσεις οι εικόνες που έφτασαν στην οθόνη μας. Αυτό που δεν συζητήθηκε ούτε σχολιάστηκε, βέβαια, είναι πως οι εταιρείες γνώριζαν για την απεργία αλλά για να ασκήσουν πίεση, κάλεσαν όσους ήθελαν να ταξιδέψουν και τους ενημέρωσαν πως τα δρομολόγιά τους θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Αυτή τη φορά, όμως, το παραμύθι τους δεν έχει δράκο.

On camera οι επιβάτες στάθηκαν υπέρ των απεργών με τα κανάλια να τρέχουν να τα μαζέψουν. «Αυτοί είναι μάγκες και κάνουν απεργία με αυτές τις συνθήκες. Δεν θα πάω Σαντορίνη, δεν θα πάω πουθενά και θα καθίσω δίπλα τους, μαζί τους», είπε η πρώτη κυρία, ενώ μία άλλη συμπλήρωσε: «Οι εργαζόμενοι έχουν απόλυτο δίκιο και εμείς εργαζόμενοι είμαστε».

 

Δεν τελειώσαμε εδώ. Μια άλλη κυρία, είπε πως ”Καλά κάνουν οι άνθρωποι και κάνουν την απεργία τους. Μπράβο», με μία ακόμη να είναι πιο καυστική: ”Εμείς δεν τα βάζουμε με τον κόσμο που κάνει απεργία. Τα βάζουμε με τους πλοιοκτήτες που δεν ενημερώνουν. Εμείς δεν τα έχουμε με τους εργαζόμενους, εργαζόμενοι είμαστε όλοι. Το νομοσχέδιο είναι σφαγείο”.

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν όταν μια κοπέλα είπε στην κάμερα του Open ότι η κίνηση των εταιρειών να αφήσουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για να γίνουν δρομολόγια, έγινε για να ασκηθεί πίεση στους εργαζόμενους.