Πολλά έχουν δει τα μάτια από τη ραγδαία τεχνολογική εξέλιξη των τελευταίων ετών, αλλά, όπως φαίνεται, είμαστε ακόμα στην αρχή. Όχι, αυτό το κείμενο δεν έχει να κάνει με μια νέα, πρωτοποριακή καινοτομία αλλά με το φυσικό επακόλουθο μιας παλαιότερης που πλέον έχει αφομοιωθεί στην καθημερινότητά μας και τη θεωρούμε φυσιολογική. Ίσως και να είναι.

Η τεχνολογία έχει βελτιώσει κατά πολύ τα επαγγέλματα «γραφείου» αφού σχεδόν όλα, περιστρέφονται πλέον γύρω από το ίντερνετ. Αλήθεια, τι θα ήμασταν χωρίς αυτό; To ίντερνετ, στις μέρες μας, προσφέρει και πολλά χρήματα στα άτομα που το χρησιμοποιούν σωστά για να προωθήσουν την επιχείρησή τους, την εικόνα τους και τις ταξιδιωτικές στιγμές τους. Α, ξεχάσαμε και κάτι άλλο, εξίσου σημαντικό. Το ίντερνετ σε πληρώνει για να κοιμάσαι. Για την ακρίβεια, η χρήση του είναι το μέσο για να δεις τον τραπεζικό λογαριασμό σου να μεγαλώνει.

via GIPHY

Τα sleeping streams γνωρίζουν τεράστια επιτυχία τον τελευταίο καιρό και τα άτομα που το επιχειρούν, συνεχώς αυξάνονται. Κατά τη διάρκεια του Μαρτίου, για παράδειγμα, οι χρήστες του Twitch πέρασαν περισσότερες από 2 εκατομμύρια ώρες μπροστά από την οθόνη τους, παρακολουθώντας άλλους χρήστες να κοιμούνται. Είναι αυτό το επάγγελμα του μέλλοντος; Μακάρι. Επιτέλους, θα θέλουμε να αφεθούμε στην αγκαλιά του καναπέ μας για ένα power nap χωρίς να αισθανόμαστε τύψεις.

Τι κάνουν, λοιπόν, οι νυσταγμένοι χρήστες; Αφήνουν την webcam ανοιχτή, ξαπλώνουν και κοιμούνται. Όσο αυτοί ονειρεύονται, οι υπόλοιποι που παρακολουθούν το stream, συζητούν μεταξύ τους, σχολιάζουν και αφήνουν τα χρήματά τους.