Ξαφνικό πρόβλημα στις κάμερες παρακολούθησης. Απενεργοποίηση του συναγερμού. Μαύρη στολή, γάντια, μια μουσική που θυμίζει Επικίνδυνη Αποστολή και σχοινιά που κρέμονται από το ταβάνι. Μια ληστεία βρίσκεται σε εξέλιξη και ο κλέφτης, σε λίγη ώρα από τώρα, θα διαπραγματεύεται τον πίνακα που κατάφερε να αποσπάσει από τη βίλα που εισέβαλε για πολλά εκατομμύρια ευρώ. Όλα αυτά στις ταινίες, στο Netflix ή σε κάποια χώρα του εξωτερικού. Στην Ελλάδα οι κλέφτες θέλουν απλά να ξεκουραστούν, μην τους ενοχλείτε.

Όπως διαβάζουμε στι GRTimes, σε περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης, στη Σταυρούπολη, ένας κλέφτης που δεν φορούσε τη μάσκα του Νταλί παρά το hype των τελευταίων χρόνων, μπούκαρε σε ένα σπίτι και τελικά δεν έκλεψε τίποτα. Ο 23χρονος συνελήφθη το πρωί της Κυριακής αφού το προηγούμενο βράδυ αποπειράθηκε να αφαιρέσει αντικείμενα από το εσωτερικό του όμως πριν βγάλει φτερά, την έπεσε για power nap.

via GIPHY

Οι ένοικοι τον βρήκαν την επόμενη μέρα, του έφτιαξαν καφέ, τον ξύπνησαν και κάλεσαν τις αρχές. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων, λέγεται, χωρίς φυσικά να επιβεβαιώνεται, πως τον ακούμπησαν απαλά στον ώμο και του είπαν «εντάξει, δεν πειράζει, συμβαίνει και στους καλύτερους. Μήπως θες και ένα ντόνατ μαζί με τον καφέ σου;».

Από τον 23χρονο κουρασμένο ληστή κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι, μικροποσότητα κάνναβης και ένα χρηματικό ποσό της τάξεως των 1.140 ευρώ, την κατοχή του οποίου δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.