Άνοιξαν και πάλι τα λύκεια σήμερα, μετά από αρκετούς μήνες που ήταν κλειστά, ωστόσο, αυτή αρχή έγινε με καταλήψεις.

Σήμερα επέστρεψαν οι μαθητές στα λύκεια τα χώρας, μετά από πεντάμηνη διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας τους. Οι μαθητές εκτός από την υποχρεωτική μάσκα και τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, καλούνται να έχουν μαζί τους και βεβαίωση αρνητικού τεστ αποτελέσματος από τη διενέργεια του πρώτου τους self test.

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα «επανεκκίνησης» της δια ζώσης εκπαίδευσης, η εκπομπή του Ant1, “Καλημέρα Ελλάδα” μετέδωσε πως το 4ο Λύκειο Πετρουπόλεως τελεί υπό κατάληψη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εκπομπής, ο διευθυντής του συγκεκριμένου σχολείου ενημέρωσε τους γονείς ότι τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση, λόγω κατάληψης.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι: «επειδή διαπιστώσαμε ότι το σχολείο είναι υπό κατάληψη, τα μαθήματα σήμερα θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά με τη συνήθη ώρα έναρξης (8 π.μ.). Επομένως ενημερώστε τα παιδιά σας να παραμείνουν στο σπίτι για να συμμετάσχουν στην εξ αποστάσεως διδασκαλία. Ευχαριστώ πολύ».

Σύμφωνα με τον ANT1, υπό κατάληψη είναι και μερικά ακόμα σχολεία. Ένα από αυτά, από ό,τι διαβάζουμε, είναι και ένα Λύκειο στο Γαλάτσι.