Είναι από τις στιγμές που ρωτάς τους διπλανούς σου «θυμάστε τι κάνατε εκείνη τη μέρα;» και αμέσως σου απαντάνε πως ναι. Φυσικά και θυμούνται. Σχεδόν ολόκληρος ο πλανήτης θυμάται τη συνέβη και τι έκανε τη στιγμή που το πρώτο αεροπλάνο καρφώθηκε στους δίδυμους πύργους. Από τότε, έχουν περάσει 20 ολόκληρα χρόνια όμως το ντοκιμαντέρ του Σπάικ Λι και του HBO Max, θα γυρίσει το χρόνο πίσω, δείχνοντας σε όλους μας το πώς η Νέα Υόρκη πάτησε ξανά στα πόδια της μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

https://t.co/cVIwM1n8IU

 

Το ντοκιμαντέρ με τον τίτλο NYC Epicenters 9/11 → 2021½ θα ξεκινήσει, όπως είναι λογικό, από τα γεγονότα του World Trade Center και σταδιακά θα φτάσει στο σήμερα, δηλαδή στην πανδημία του κορονοϊού και αυτό για να τονιστεί πως, μετά την μεγάλη καταστροφή πριν 20 χρόνια, η Νέα Υόρκη βρέθηκε ξανά σε δύσκολη θέση με χιλιάδες νεκρούς, αυτή τη φορά από έναν ιό. Θα παρακολουθήσουμε το αποτύπωμα όχι μόνο στην οικονομία αλλά και το πώς επηρέασε ψυχικά η πανδημία τους κατοίκους της μεγαλούπολης.

 

Στην ουσία μιλάμε για ένα πορτρέτο των ανθρώπων που προσπάθησαν να ανασυνταχθούν μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και να συνεχίσουν τη ζωής μέχρι την εποχή του κορονοϊού που δέχτηκε ένα ακόμα μεγάλο πλήγμα με την τεράστιο αριθμό των νεκρών. Επίσης, το ντοκιμαντέρ εξετάζει τις φυλετικές σχέσεις, τον ρατσισμό στην κοινότητα των μαύρων, το ρόλο των μέσω ενημέρωσης στη σύγχρονη ζωή, το έγκλημα στις πόλεις, τη φτώχεια και τα πολιτικά ζητήματα της σύγχρονης Αμερικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα περιλαμβάνει πάνω από 200 συνεντεύξεις. Η ανακοίνωση του ντοκιμαντέρ έγινε από το ίδιο το HBO η οποία έκανε γνωστό ότι η σειρά θα είναι διαθέσιμη μέσα στη χρονιά.