Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι ένα βήμα πριν το κώμα, βρισκόμενος «στα όρια ζωής και θανάτου», σύμφωνα τη συνήγορό του, Ιωάννα Κούρτοβικ, μετρώντας 54 μέρες χωρίς φαγητό και 9 χωρίς νερό. Τη στιγμή που φωτορεπόρτερ μπανάρονται από το Facebook, επειδή καλύπτουν τις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης υπέρ του, ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας βρέθηκε φιλοξενούμενος στο στούντιο της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα», προχωρώντας σε χυδαίες δηλώσεις. Δεν πρωτοτύπησε ούτε αυτή τη φορά, ωστόσο, υπερέβη κάποια όρια. Ναι, το να μιλάς για έναν ζωντανό σαν να είναι νεκρός είναι χυδαίο και έχεις αφήσει το όριο προ πολλού πίσω σου.

Αρχικά, ο κ.Μπαλάσκας μίλησε για τις επιθέσεις κατά αστυνομικών από υποστηρικτές του Κουφοντίνα λέγοντας: «Είμαστε στόχος, ξέρουμε ότι είμαστε στόχος από τους ‘κουφοντινόφιλους’, από τους τύπους που έχουν αρχίσει να βγαίνουν προς τα έξω και απειλούν τις αθώες ζωές αστυνομικών».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην καταδρομική επίθεση στην Καισαριανή, αλλά και στην επίθεση κατά περιπολικού, για την οποία είπε πως «ευτυχώς ήταν περιπολικό και όχι δικυκλιστές, γιατί θα τους είχαν φάει λάχανο».

«Τα έχουν παίξει οι συνάδελφοι, γι’ αυτό πήγε ο υπαρχηγός. Πάνω από 100, 110 αστυνομικοί φυλάνε το σκήνωμα του Κουφοντίνα. Είναι απίστευτο αυτό»

Τον κ.Μπαλάσκα δεν τον ενδιαφέρει αν είναι ζωντανός ή νεκρός ο Κουφοντίνας. Αυτό δήλωσε με ωμό τρόπο, εκφράζοντας την ανησυχία του για τους συναδέλφους το που «τα έχουν παίξει», φυλάσσοντας το «σκήνωμά» του. Μάλιστα το βρίσκει «απίστευτο» αυτό.

Όπως είναι λογικό, αυτή φράση του προκάλεσε αντιδράσεις στο πλατό, μιας και οι συνομιλητές του έβγαλαν το συμπέρασμα που όλοι βγάλαμε ακούγοντάς τον: θεωρεί τον Δημήτρη Κουφοντίνα ήδη νεκρό. Η απάντησή του, όμως, ήταν ακόμα πιο προβληματική από τη δήλωσή που προηγήθηκε: «Μου είναι αδιάφορο αν ο Κουφοντίνας είναι ζωντανός ή νεκρός, εγώ μιλώ για τους συναδέλφους μου».

Ο δημοσιογράφος Γιάννης Στρατάκης στη συνέχεια είπε: «Τον θεωρείτε ήδη νεκρό εσείς. Κανείς δεν συμφωνεί με τις συμφωνεί με τις επιθέσεις εναντίον σας, αλλά το να βγαίνετε ως εκπρόσωπος συνδικαλιστικός και να λέτε για σκήνωμα, θεωρώ ότι προσβάλει πρωτίστως εσάς. Αν δεν το καταλαβαίνετε πρόβλημά σας», με τον κ.Μπαλάσκα να απαντά με τη φράση «δεν το καταλαβαίνω και είναι πρόβλημά μου».