Πριν πατήσουμε το play, μας προετοιμάζει για αυτό που θα ακούσουμε γράφοντας πως ”Το ακυκλοφόρητο τραγούδι ‘Ο Δάσκαλος’ είναι μια πρόχειρη αποτύπωση(demo) και πρόκειται να ενσωματωθεί σε μια νέα δισκογραφική δουλειά με τίτλο ‘Αγιάζι’, που είναι να κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του 2021(ζωή να ‘χουμε)”.

Η εισαγωγή αυτή ίσως να είναι και περιττή. Οι θαυμαστές του Θανάση Παπακωνσταντίνου έχουν ανάγκη τα τραγούδια του σε οποιαδήποτε μορφή, είτε αυτή είναι ”πρόχειρη”, όπως αναφέρει στον τίτλο, είτε αυτή βρίσκεται στο τελικό της στάδιο. Ας μας δώσει όσες ”πρόχειρες’’ ηχογραφήσεις θέλει, θα πούμε εμείς και να είναι σίγουρος πως όλοι, θα τις ακούσουμε με μεγάλη χαρά.

Από τα σχόλια μπορεί να καταλάβει κανείς το πόσο μας έχει λείψει μια συναυλία του ενώ δε λείπουν και αυτά που τονίζουν τη σημασία και το πόσο επίκαιρα είναι τα λόγια του στο νέο τραγούδι. Ο ”Δάσκαλος” έχει πολλές μορφές και αυτό είναι ίσως που κάνει τη νέα κυκλοφορία του τόσο σημαντική αλλά και επίκαιρη.

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, λοιπόν, παραμένει μέσα από τα τραγούδια του και την ποιότητά του το φως στο σκοτάδι της καραντίνας ή, καλύτερα, η λογική φωνή σε έναν κόσμο παράλογο. Μόνο εμείς δεν μπορούμε να σταματήσουμε να σιγοτραγουδάμε ασταμάτητα τον στίχο ”άβουλοι πολίτες ίσον άχρηστος λαός;”