Με ψήφισμα και ανακοίνωσή του, το ακαδημαϊκό προσωπικό του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (Oxford UCU) διευκρινίζει πως δεν υπάρχει κανενός τύπου αστυνομία μέσα στον χώρο του Ιδρύματος. Όσο για τη φύλαξη των χώρων του, ξεκαθαρίζει πως αυτή αναλαμβάνεται από υπαλλήλους του Πανεπιστημίου.

Το ακαδημαϊκό προσωπικό του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης εκφράζει την ανησυχία του μέσα από αναρτήσεις του στο Twitter, για τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του σε καθηγητές, φοιτητές, γονείς και πολίτες που αντιστέκονται στο νομοσχέδιο για την πανεπιστημιακή αστυνομία, που «χτίζεται» από την κυβέρνηση, ενώ δεν αφήνει ασχολίαστη και την υποχρηματοδότηση των δημόσιων πανεπιστημίων.

https://t.co/5jQJmSYlQ4

Για τα πρακτικά, να αναφέρουμε πως το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης μπήκε στην ατζέντα μετά από παρέμβαση του Αντώνη Τζανακόπουλου, αναπληρωτή καθηγητή Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου στη Νομική Σχολή του Oxford UCU. «Εδώ βλέπετε την αστυνομία του Πανεπιτημίου να περιπολεί στην Οξφόρδη. Α, δεν τη βλέπετε; Δεν υπάρχει, γι’ αυτό», είχε γράψει σε ένα tweet του στις 15 Ιανουαρίου.

https://t.co/4sDGjtdBRq

Μιλώντας με αριθμούς, αξίζει να αναφερθεί, πως όταν γίνεται λόγος για το ακαδημαϊκό προσωπικό του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, πρόκειται για 130.000 ακαδημαϊκούς, λέκτορες, ερευνητές, διοικητικούς, βιβλιοθηκονόμους, κ.α.

https://twitter.com/OxfordUCU/status/1354169191134355460?ref_src=twsrc%5Etfw
https://twitter.com/OxfordUCU/status/1354169193948737536?ref_src=twsrc%5Etfw