Η αλήθεια είναι πως περιμέναμε την ακύρωση του πατρινού καρναβαλιού όπως και των υπόλοιπων της χώρας αφού η πανδημία δεν επιτρέπει τον συνωστισμό πολλών ανθρώπων στον ίδιο χώρο, ιδιαίτερα όταν χιλιάδες κόσμου χορεύουν και τραγουδούν ο ένας δίπλα στον άλλο.

Στo άκουσμα της είδηση ότι δεν θα γίνει το γνωστό γλέντι φέτος, κάποιοι γέλασαν σατανικά ενώ κάποιοι άλλοι, περισσότεροι στο σύνολο, στεναχωρήθηκαν. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα ταξίδια που έκαναν οι νέοι από διάφορα μέρη της Ελλάδας για να βρεθούν στην Πάτρα την συγκεκριμένη μέρα;

Ο Δήμος Πατρέων, όμως, δεν το βάζει κάτω και να προσπαθήσει να διασκέδαση τους κατοίκους με έναν διαφορετικό τρόπο, εντελώς προσαρμοσμένο σε συνθήκες πανδημίας. Συγκεκριμένα, η διοργανώτρια αρχή αναφέρει πως θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, διαγωνισμοί τραγουδιού, δράσεις του Κρυμμένου Θησαυρού, το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς» και πολλά άλλα, «θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο ώστε μέσω τηλεοπτικών μεταδόσεων και του διαδικτύου να δώσουν την ευκαιρία σε όλους να αφουγκραστούν την ατμόσφαιρα των ημερών».

Το κεντρικό σύνθημα «Το καρναβάλι αλλάζει» θα μεταδοθεί στους κατοίκους της Πάτρας από δύο τελάληδες μέσω του carnivalpatras.gr. Η τελετή έναρξης θα γίνει το Σάββατο 23 Ιανουαρίου και ώρα 21:00 με όλα τα πρωτόκολλα προφύλαξης για τους εμπλεκόμενους. Μπορεί αυτό το καρναβάλι να μην είναι ίδιο με τα προηγούμενα, αλλά αξίζει να δώσουμε συγχαρητήρια στον Δήμο της Πάτρας που προσπαθεί με κάθε τρόπο να διασκεδάσει -κυρίως- τους μικρούς φίλους των Αποκριών.

Άλλωστε, Πελετίδης είσαι, θα την έβρισκες τη λύση.