Το Pornhub ανακοίνωσε πως θα μπανάρει αναρτήσεις βίντεο από μη επιβεβαιωμένους χρήστες και πως δε θα επιτρέπει σε άτομα να ανεβάζουν περιεχόμενο, μετά από μια έκθεση των New York Times, που λίγο πολύ καταδικάζει το πώς ανήλικα άτομα μετατρέπονται σε σεξουαλικά αντικείμενα στην πλατφόρμα, φυσικά, χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Από χθες (8 Δεκεμβρίου), μόνο όσοι συνεργάζονται με το site σε επίπεδο περιεχομένου και όσοι συμμετέχουν στο Model Program του, θα έχουν τη δυνατότητα να ανεβάζουν περιεχόμενο στο site. Σε άλλα νέα, μιλάμε για μια τεράστιας σημασίας αλλαγή στον τρόπο που λειτουργεί ένα site που έχτισε το όνομά του σε μη επαγγελματικό υλικό και βίντεο. Σε δήλωσή του, το Pornhub αποκάλυψε πως θα περάσει εκ νέου από διαδικασία αξιολόγησης αυτή την αλλαγή στις διαδικασίες, υποδηλώνοντας ότι θα «εφαρμόσει μια διαδικασία επαλήθευσης, έτσι ώστε οποιοσδήποτε χρήστης να μπορεί να ανεβάσει περιεχόμενο μετά από την επιτυχή ολοκλήρωση του πρωτοκόλλου αναγνώρισης.»

Σε ό,τι αφορά τα downloads, θα απαγορεύονται γενικώς, με εξαίρεση τα πληρωμένα downloads υλικού που σε κάθε περίπτωση έχει περάσει από τη διαδικασία της επαλήθευσης. Μεγάλες αλλαγές; Σίγουρα.

https://t.co/nFPZSfbrcP

Η προσπάθεια της πλατφόρμας να είναι όσο το δυνατόν ασφαλέστερη, δε σταματάει εκεί. Το Pornhub θα εγκαινιάσει μια ομάδα, τη Red Team, η οποία θα είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στον αυτο-έλεγχο της πλατφόρμας για «δυνητικά παράνομο υλικό», παρέχοντας ένα επιπλέον, πρακτικά, επίπεδο προστασίας πέραν του υπάρχοντος πρωτοκόλλου.

Μπορεί το Pornhub να δηλώνει πως αυτές οι αλλαγές ήταν ήδη στο τραπέζι από τον Απρίλιο, ωστόσο, δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως η ανακοίνωση έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά το άρθρο του δημοσιογράφου Νικόλα Κρίστοφ σχετικά με την πλατφόρμα. Στο άρθρο-έκθεση των New York Times αναφέρονται μια σειρά από περιπτώσεις στις οποίες αναρτώνται βίντεο ανηλίκων στο Pornhub χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Αν και πολλά από τα θύματα κατάφεραν να αφαιρέσουν τα εν λόγω βίντεο από τον ιστότοπο, με κάποιο τρόπο αυτά ανέβηκαν εκ νέου. Από το κείμενο δε λείπουν μαρτυρίες που κάνουν λόγο για απόπειρες αυτοκτονίας εξαιτίας της χυδαίας αυτής έκθεσης.

https://twitter.com/NickKristof/status/1336413019769856008?ref_src=twsrc%5Etfw

Η έκθεση του Kristof εξετάζει και την ύπαρξη βίντεο σεξουαλικής βίας στον ιστότοπο, στα οποία προβάλλονται πραγματικές εικόνες κακοποίησης, οι παραβάτες των οποίων μπορεί να συνελήφθησαν, το Pornhub όμως διέφυγε τον «κίνδυνο». Ο δημοσιογράφος δεν άφησε ασχολίαστη την ανακοίνωση του site, αναφέροντας πως τα νέα μέτρα φαίνονται σημαντικά, αλλά τονίζοντας παράλληλα πως έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στην πλατφόρμα. Το report του Kristof ήρθε λίγους μήνες μετά την καταγγελία της ιδρύτριας του Traffickinghub, η οποία απαιτεί το καθολικό κλείσιμο της εταιρίας. Η Laila Mickelwait ξεκίνησε μια αίτηση, συγκεντρώνοντας υπογραφές, απαιτώντας τα στελέχη του Pornhub να κριθούν ένοχα για βοήθεια σε traffickers. «Η σεξουαλική κακοποίηση είναι ανεξέλεγκτη στον ιστότοπο, επειδή επιτρέπει σε παιδιά-κακοποιητές, traffickers και βιαστές να ανεβάζουν περιεχόμενο άμεσα και ανώνυμα», είχε δηλώσει παλιότερα.