Σύμφωνα με το Reuters, η Κίνα προμήθευσε στον Kim Jong Un και την οικοπγένειά του ένα πειραματικό εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Οι πληροφορίες έρχονται από έναν  ιαπωνικές πηγές.

Ο Harry Kazianis, ειδικός στο Κέντρο Εθνικού Ενδιαφέροντος με τη σειρά του είπε πως ο Kim και η οικογένειά του, καθώς και κάποια άλλα σημαντικά στελέχη της Βόρειας Κορέας, σε μεγάλη ηλικία, έχουν εμβολιαστεί επίσης.

Το ερώτημα για το ποιας εταιρίας το εμβόλιο δόθηκε στον Kim και τους υπόλοιπους δεν έχει απαντηθεί, όπως και το κατά πόσο ήταν ασφαλές. «Ο Kim Jong Un και πολλοί άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της οικογένειας Kim και του ηγετικού δικτύου έχουν εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό τις τελευταίες δύο έως τρεις εβδομάδες χάρη σε ένα υποψήφιο εμβόλιο που παρέχεται από την κινεζική κυβέρνηση», έγραψε σε άρθρο ο Kazianis.

Ο Peter J. Hotez δηλώνει πως τουλάχιστον τρεις κινέζικες εταιρίες βρίσκονταν σε διαδικασία ανάπτυξης ενός εμβολίου για τον κορωνοϊό, ωστόσο καμία από αυτές δεν έχει αποκαλύψει τα αποτελέσματα της τρίτης φάσης της κλινικής δοκιμής και άρα μένουν σε δοκιμαστικό στάδιο.

Στο μεταξύ, κάποιοι ειδικοί, όπως ο Choi Jung-hun, αμφισβητούν την είδηση εξαρχής, με το επιχείρημα ότι αποκλείεται ο Kim να έκανε πειραματικό εμβόλιο, παίρνοντας ρίσκο στο θέμα της ασφάλειας. Ειδικά από τη στιγμή που έχει τόσα καταφύγια για να διασφαλίσει τη πλήρη απομόνωση.