Σε άλλα νέα, ο Ντόναλντ Τραμπ ανάρτησε στα social media του μια πεποίθηση την οποία, από ό,τι δείχνουν τα πράγματα, δύσκολα θα ξεπεράσει και αυτή δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι… κέρδισε τις εκλογές.

“I won this election” έγραψε για ακόμα, επιμένοντας πως είναι ο νικητής των αμερικανικών εκλογών, πάντα με κεφαλαία. Όπως συνηθίζει.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1328200072987893762?ref_src=twsrc%5Etfw

Στο μεταξύ, το Twitter έσπευσε να επισημάνει το tweet, αναγράφοντας πως οι επίσημες πηγές κάνουν λόγο για διαφορετικό αποτέλεσμα. Μέχρι χθες, τα νέα έλεγαν πως ο Τραμπ ήταν πιο κοντά στο να πάρει απόφαση την ήττα και να δώσει (σταδιακά τουλάχιστον) τα ηνία στον εκλεγμένο από τον αμερικανικό λαό, Τζο Μπάιντεν. Ωστόσο, δεν ήταν έτσι ακριβώς τα πράγματα, μιας και έσπευσε ο Τραμπ να ξεκαθαρίσει πως δε θα γίνει αυτό «τόσο γρήγορα».

Γενικότερα, το τελευταίο διάστημα, το Twitter και το Facebook του επιχειρηματία και πολιτικού έχει γεμίσει με αναρτήσεις που κάνουν αναφορά στη νίκη του, σε νοθευμένες εκλογές και fake news. Άλλες φορές, πάλι, κάνει quote λεγόμενα άλλων (δημοσιογράφων για παράδειγμα) που δείχνουν να στηρίζουν τις πεποιθήσεις του ίδιου του προέδρου.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1328152462331699202?ref_src=twsrc%5Etfw

Δεν υπήρξε απάτη στις εκλογές του 2020. Στην πραγματικότητα, αξιωματούχοι εκλογών και από τα δύο πολιτικά κόμματα δήλωσαν δημοσίως ότι οι εκλογές πήγαν καλά και οι διεθνείς παρατηρητές επιβεβαίωσαν ότι δεν υπήρχαν σοβαρές παρατυπίες. Παρά τα όσα ισχυρίζεται ο Τραμπ. Η εκστρατεία του Τραμπ προσπάθησε να κινηθεί νομικά σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά πολλές από τις αγωγές έχουν απορριφθεί και καμία δεν έχει αποδείξει ότι το αποτέλεσμα μπορεί να αντιστραφεί. 

Τι απαντά ο Μπάιντεν;

Με ξεκάθαρη τη στήριξη του αμερικανικού λαού, ο Τζο Μπάιντεν, μέσω του επικεφαλής του προσωπικού του, Ρον Κλάιν, στηρίζει το εξής:

«Εάν ο πρόεδρος είναι διατεθειμένος να αρχίσει να αναγνωρίζει αυτή την πραγματικότητα, αυτό είναι θετικό. Δεν κάνει το Twitter του Ντόναλτ Τραμπ πρόεδρο ή όχι τον Τζον Μπάιντεν. Ο αμερικανικός λαός το έκανε».

Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την ημέρα των Εκλογών, ο Τραμπ ούτε έχει καλέσει τον Μπάιντεν ούτε έχει προβεί σε επίσημη δήλωση ενώ οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου επέμειναν ότι προετοιμάζονται για μια δεύτερη θητεία Τραμπ.