Με τη δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου να έχει πάρει αναβολή για αύριο, 6 Νοεμβρίου, η προσοχή μας έχει στραφεί για ακόμα μια φορά στη δικαιοσύνη και στο πώς θα καταδικάσει τους δύο καταστηματάρχες και τους τέσσερις αστυνομικούς που κατηγορούνται ότι ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον Ζακ.

Χθες, ούσα καλεσμένη στην εκπομπή Τάκης Χατζής Direct, η Έλενα Ακρίτα, μεταξύ άλλων ερωτήθηκε και για τη στάση της απέναντι στη δολοφονία του Ζακ, την οποία ούτως ή άλλως έχει καταδικάσει πολλές φορές. Για ακόμα μια φορά θέλησε να κάνει κάτι παραπάνω από σαφές το γεγονός ότι ο Ζακ μπήκε άοπλος στο κοσμηματοπωλείο, χωρίς να έχει κάνει χρήση ουσιών, όπως έχει αναφερθεί από πολλούς. «Το πρεζόνι ήταν καθαρό. Είχαν γίνει τοξικολογικές και είχε βγει καθαρό.» Αναρωτήθηκε, ωστόσο, πάνω στη συζήτηση, το πιο αυτονόητο:

«Πες ότι ήταν πρεζόνι. Τον σκοτώνεις γι’αυτόν τον λόγο;»

Συνεχίζοντας ανέδειξε για ακόμα μια φορά την κοινωνική παθολογία και αδικία που έφερε στην επιφάνεια το έγκλημα της δολοφονίας του Κωστόπουλου. Γιατί δε χρειάζεται να σκεφτεί κανείς εις βάθος για να καταλάβει πως δε θα λάβαινε ο καθένας μια τέτοιου είδους μεταχείριση αν έμπαινε σε ένα κατάστημα. Αυτό είναι δεδομένο και αυτό ακριβώς είπε και η Έλενα Ακρίτα. «Αν έμπαινα εγώ στο κοσμηματοπωλείο, έτσι όπως είμαι ντυμένη, θα με δέρνανε ή θα πέφτανε πάνω μου και θα με ρωτούσαν ποιο μονόπετρο θέλετε να σας δείξουμε;».