Θέλεις ασπρόμαυρη μυθοπλασία; Έχει. Γουστάρεις καυστικό δράμα εξαφάνισης ; Εννοείται. Μήπως ξέρεις ότι στις 28 Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Κινούμενου Σχεδίου; Ξέρω τι θα στριμάρεις μαζί με τα παιδιά σου.

Τι είναι το Cinobo;

Ντάξει, το ξέρεις ήδη από τον εποχή της καραντίνας, όταν και εμφανίστηκε και κατέκτησε τις οθόνες μας. Για όσους τυχόν δεν το έχουν ακούσει, προκειται για μια ελληνική συνδρομητική streaming πλατφόρμα με ταινίες. Και όχι απλώς ταινίες, αλλά τη μεγαλύτερη συλλογή ανεξάρτητου και arthouse κινηματογράφου. Η πλατφόρμα ανανεώνεται σε εβδομαδιαία βάση με μία «Πρεμιέρα Cinobo» και δύο νέες προσθήκες, ενώ παρουσιάζει ανά 15 ημέρες εκτενή αφιερώματα και συλλογές. Καθόλου άσχημα, ειδικά αν την έχεις πατήσει με ταινίες όπως η “Ρεβέκκα”

Σου έχουμε για σήμερα τρία διαμαντάκια από το Cinobo

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η τραγουδίστρια κι ο μαέστρος, ένα ζευγάρι που αστράφτει στις πανέμορφες ασπρόμαυρες αποχρώσεις της μεταπολεμικής Ευρώπης, σε μια ερωτική ιστορία που ταξιδεύει σε χώρες και στις δεκαετίες. Βραβείο Σκηνοθεσίας στις Κάννες για τον Πάβελ Παβλικόφσκι και 3 υποψηφιότητες Όσκαρ. ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ / COLD WAR #NewInCinobo #ModernRetro #CinoboCollections

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cinobo (@cinobo) στις

Ψυχρός Πόλεμος: 88 λεπτά απόλυτου έρωτα δια χειρός Πάβελ Παβλικόφσκι  

Ρομαντικοί εραστές, ο πιανίστας Βίκτρο γνωρίζει τη Ζούλα, φλογερή τραγουδίστρια, πανέμορφη γυναίκα με παρελθόν. Βρισκόμαστε στην επαρχιακή Πολωνία του 1949. Θα παρακολουθήσουμε το ζευγάρι και την παθιασμένη σχέση τους για 15 χρόνια σε Βερολίνο, Παρίσι και Σπλιτ. Μια ασπρόμαυρη ταινία ωδή στον έρωτα και στο ασπρόμαυρο στιλ που χάρισε στον σκηνοθέτη του βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Κανών. Συγκινητικό love story «μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε». Με χωρισμούς και επανασυνδέσεις. Μια μελαγχολική ιστορία για τον Ψυχρό Πόλεμο.

Με Σειρά Εξαφάνισης: κατάμαυρο θρίλερ εκδίκησης με τον Στέλαν Σκάρσγκαρντ

Μαύρη καλοστημένη αιματοβαμμένη κωμωδία με πρωταγωνιστή τον Dickman. Πάρτε τα λεφτά μου. Ο γιος του Στέλαν Σκάρσγκαρντ δολοφονείται από δύο μπράβους και ο Ντικμάν θεωρεί καθήκον του να πάρει εκδίκηση. Μαθαίνει ότι η συμμορία της περιοχής βρίσκεται πίσω από το έγκλημα, καταδιώκει τους δύο δολοφόνους και αφού ομολογούν το έγκλημα, τους σκοτώνει και βάζει στόχο  και τον αρχηγό τους. Ένας άλλος φόνος όμως περιπλέκει τα πράγματα και βρίσκεται ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά, από τη μία η συμμορία της περιοχής και από την άλλη μία «εισαγόμενη», από τη Σερβία.  Χορταίνεις βία και σουρεαλιστικό χιούμορ. Τίποτα δεν μοιάζει φυσιολογικό. Ειδικά το αίμα πάνω στο λευκό ατσαλάκωτο χιόνι της Σκανδιναβίας.

Ο Μικρός Πρίγκηπας: ξαναερωτευόμαστε από την αρχή το λατρεμένο βιβλίο του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξιπερί

Ο Μαρκ ‘Οσμπορν, ο άνθρωπος πίσω από το πιο σκανταλιάρικο πάντα όλων των εποχών («Kung Fu Panda»), δέχτηκε την πρόκληση να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το απόλυτο παιδικό παραμύθι του 20ου αιώνα. Ανακαλύψτε ξανά μία από τις πιο αγαπημένες ιστορίες όλων των εποχών με πρωταγωνίστρια «Το Μικρό Κορίτσι», ένα τολμηρό, ταλαντούχο και γεμάτο περιέργεια κοριτσάκι, που η αγχωτική μητέρα του το προορίζει για το καλύτερο κολέγιο της πόλης. Όταν μετακομίζουν σε νέα γειτονιά, το κορίτσι γνωρίζει τον εκκεντρικό και δύστροπο γείτονά της, τον «Αεροπόρο». Στα θετικά οι φωνές των Τζεφ Μπρίτζες, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Μαριόν Κοτιγιάρ, Μπενίσιο Ντελ Τόρο και Τζέιμς Φράνκο.