Ούτε μια εβδομάδα δεν πρέπει να πέρασε από τότε που έλεγα πως αισθανόμουν πολύ τυχερός που μπορώ που και που να κάνω βόλτα στο Άλσος του Αιγάλεω και να χαζεύω τις χελώνες που έχουν κάνουν crew κανονικό. Μια βόλτα, στο Μπαρουτάδικο (όπως λέμε το Άλσος οι ντόπιοι) την ημέρα, αποδεδειγμένα κάνει τον γιατρό πέρα. Άλλωστε, γενικότερα στην Αττική χρειαζόμαστε όσο περισσότερο πράσινο μπορεί να απλωθεί στο γκρι της πόλης, δίνοντας ανάσες οξυγόνου, στους βεβαρημένους περιβαλλοντικά πνεύμονες μας. Για αυτό τον λόγο καταχώρησα ως την πλέον γαμάτη “πράσινη” είδηση της μέρας μου, την απόφαση να φτιαχτεί ένας αμπελώνας στο Αιγάλεω, κατόπιν συνεργασίας του δήμου της πόλης αλλά και του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Κάναμε λοιπόν ρεπορτάζ και ξετρυπώσαμε εδώ στο σάιτ, τις δηλώσεις του δημάρχου Αιγάλεω, Γιάννη Γκίκα, για την ωραία φασούλα που θα παίξει στο “Σίτι”, που έλεγε κι ο Ζαμπέτας

Θα τον εγκαταστήσουμε μέσα στο Άλσος του Αιγάλεω, εκεί που ήταν το φυτώριο. Εδώ και δέκα χρόνια κανείς δήμος δεν έχει πλέον φυτώρια, γιατί έρχεται πιο οικονομικά να αγοράζει φυτά. Μας έγινε λοιπόν η πρόταση από το Πανεπιστήμιο, ώστε να δημιουργηθεί εκεί ένας πρότυπος αμπελώνας κι εμείς ως δημοτική Αρχή το βρήκαμε θετικό και ανταποκριθήκαμε. Θα φυτευτεί και θα ξεπεταχτεί ένας πρότυπος αμπελώνας με παλιά ελληνικά κλήματα“. 

Στη συνέχεια ο αναφέρθηκε στον πολλαπλό στόχο: “Κατ’ αρχήν είναι ευεργετικό για το ίδιο το περιβάλλον. Υπάρχει το Άλσος στην πόλη, όμως γενικότερα το Αιγάλεω είναι ένας πυκνοδομημένος αστικός χώρος, με πολλά φορτία. Κάθε τι προς την περιβαλλοντική κατεύθυνση έχει θετική επίδραση. Κατά δεύτερον θα έχει εκπαιδευτικά οφέλη, αφού θα μπορούν να το επισκέπτονται σχολεία και μαθητές και να μαθαίνουν τη διεργασία του αμπελιού. Τέλος, θα απευθύνεται και στην έρευνα, αφού την εποπτεία την έχει το Πανεπιστήμιο, το οποίο διαθέτει σχετικό Τμήμα Επιστημών, ενώ ο καθηγητής Ηλίας Κόρκας είναι και οινολόγος. Επομένως, είναι ένας χώρος όπου θα συμμετέχουν φοιτητές για τις σπουδές τους και την έρευνά τους“. 

Από εμάς πάντως είναι και ΝΑΙ και χειροκρότημα!