Ήρθε ο Σεπτέμβρης και μαζί, το ερώτημα που έσπρωχνες κάτω από το χαλάκι όλο το καλοκαίρι: «πού να επενδύσω τον χρόνο μου και τα χρήματα των δικών μου, για να σπουδάσω αυτό που αγαπώ και να βρω αμέσως δουλειά;». Αν ήμασταν στη θέση σου, θα αναζητούσαμε μια σχολή με αληθινές σπουδές και πραγματική καριέρα. Κάτι σαν ΙΕΚ MASTER ένα πράμα! Ή καλύτερα, το ίδιο το ΙΕΚ MASTER. Ξεχωρίσαμε αυτά που θα σπουδάζαμε και στα παρουσιάζουμε. 

Πληροφορική
Δεν μπορεί, θα έχεις ακούσει για την ελληνική startup εταιρεία που πούλησε την εφαρμογή της για 360 εκατομμύρια δολάρια. Πόσα! Τόσα. Κάτσε να στο γράψω κι αλλιώς: 360.000.000$. Καλύτερα; Πώς νομίζεις ότι τα κατάφεραν; Πληροφορική, φίλε μου, πληροφορική. Η λέξη-κλειδί για να μετατρέπεις τις ταπεινές ιδέες σου σε εφαρμογές που όλοι θέλουν να κατεβάσουν, να φτιάχνεις video games που γίνονται ταινίες στο Χόλιγουντ, και να κάνεις την Τεχνητή Νοημοσύνη δεύτερη φύση σου. Σπούδασε στο ΙΕΚ MASTER και κάνε τη σίλικον βάλεϊ να σκάσει απ’ το κακό της.

Προπονητική
Έβγαλες τα σώψυχά σου στον τελικό να φωνάζεις στον Νεϊμάρ ότι το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και να του δίνεις οδηγίες. Δεν σ’ άκουσε. Λατρεύεις τον Κλοπ για τη στρατηγική του, τις γκριμάτσες του και τα λευκά του δόντια. Παίζεις στα δάχτυλα τα 4-5-1 και τα 4-4-2 και έχεις τέτοιο κόλλημα με τα συστήματα, που και τσιρλίντερς να προπονούσες, πρωταθλήτριες θα τις έκανες. Τώρα είναι η στιγμή να κάνεις την πετριά σου επάγγελμα, σπουδάζοντας Προπονητική στο ΙΕΚ MASTER. Κλόπιτι κλοπ, το νου σου. 

Αισθητική
Μειδιάς αλλά δεν ξέρω γιατί. Για ν’ ακούσω, ποιες επιχειρήσεις έκαναν χρυσές δουλειές, αμέσως μετά την καραντίνα; Πού βλέπεις ουρές και λίστες αναμονής, κάθε, μα κάθε μέρα; Πιο δυνατά, μην ντρέπεσαι. Σωστά, σε κέντρα αισθητικής, κομμωτήρια και νυχάδια. I rest my case.

Τουριστικά
Κάποτε, οι τουρίστες το μόνο που ήθελαν ήταν καθαρά σεντόνια, δυο πετσέτες και την κυρία Τoula rooms to let να της λένε πρωί βράδυ kalimera. Τώρα, θέλουν  πισίνα, ιδιωτικό ηλιοβασίλεμα και ελληνικό αστακό που να μιλάει φλαμανδικά. Κι επειδή όποια πέτρα και να σηκώσεις, μια βιλίτσα θα τη βρεις, σπούδασε Τουριστικά στο ΙΕΚ MASTER για να κάνεις τη διαφορά. Τα αστέρια στο trip advisor περιμένουν να λάμψουν πάνω σου!

Ναυτιλιακά
To νεουορκέζικο αστείο πάει κάπως έτσι: “How do you get to Carnegie Hall? Practice, practice, practice”. Κι επειδή η πρακτική σε πάει παντού, σπούδασε, όχι κλαρινέτο, αλλά ναυτιλιακά στο ΙΕΚ MASTER, για να έχεις την ακαδημαϊκή, αλλά και την επαγγελματική εμπειρία που χρειάζεσαι από ενεργούς επαγγελματίες της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας. Κι όσο για καριέρα, μια βόλτα στον Πειραιά αρκεί για να θα δεις ότι οι ναυτιλιακές είναι περισσότερες και από τα κότερα στη Μαρίνα Ζέας.

Αρχιτεκτονική Τοπίου
Μεγάλος ντόρος έγινε με τον Μεγάλο Περίπατο, κάποιοι τον  λάτρεψαν, άλλοι τον σιχτίρισαν. Ένα είναι σίγουρο, εσύ θα το έκανες καλύτερα. Δείξτο μας λοιπόν. Σπούδασε Αρχιτεκτονική Τοπίου στο ΙΕΚ MASTER και πείσε μας πως η δική σου μελέτη και υλοποίηση θα έφερνε περισσότερο πράσινο στην πόλη και καλύτερη ποιότητα ζωής σε πεζούς και οδηγούς. Προκαλώωωωω!

Μαγειρική /Ζαχαροπλαστική
Μπορεί να θες να γίνεις σούπερ σταρ στο επόμενο ριάλιτι μαγειρικής, αλλά θα πρέπει να έχεις και στριμμένο χαρακτήρα. Οπότε, καλύτερα να μάθεις τα πάντα για το κονφί, το κλαριφιέ και το ενκουλί, όχι για να μας μπεις στο μάτι που δεν μπορούμε να ψήσουμε ούτε τοστ, αλλά για να διαπρέψεις στις εκατοντάδες κουζίνες που σκάνε σαν τα ποπκόρν κάθε βδομάδα. 

Θες κι άλλους λόγους για να επιλέξεις το ΙΕΚ MASTER; Γατάκι. Σου ‘χω μπουλετάκια.

  • Λαμβάνεις κρατικό δίπλωμα, ισοδύναμο των Δημόσιων ΙΕΚ και αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
  • Μπορείς να συμμετέχεις σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, για διορισμούς στο Δημόσιο και να μοριοδοτείσαι με 150 μόρια  
  • Έχεις διευκολύνσεις και εκπτώσεις στα δίδακτρα έως και 50%, καθώς είναι το μοναδικό ΙΙΕΚ, το οποίο προσαρμόζει τα δίδακτρα βάσει κοινωνικών κριτηρίων. Και τα δίδακτρα τα πληρώνεις λίγα-λίγα κάθε μήνα: 110€
  • Προωθείσαι άμεσα στην αγορά εργασίας, με το βιογραφικό σου να φτάνει σε πάνω από 7,000 επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα 
  • Σπουδάζεις κοντά στο σπίτι σου, δηλαδή Αργυρούπολη αν είσαι Νότια Προάστια (metro Αλίμου) και Ν. Ηράκλειο (ΗΣΑΠ), αν είσαι Βόρεια.

Τι περιμένεις; Μην ακούσω «στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα» σαν τη θεία Νούλα. Τώρα είναι η στιγμή σου! Μπες στο iekmaster.gr και κάνε σήμερα την αίτησή σου!