Θυμόμαστε ακόμη τις πρώτες στιγμές μετά το Lockout, που βγαίναμε δειλά, δειλά οι καραντινιασμένοι και λέγαμε μεταξύ μας, τουλάχιστον το καλοκαίρι με τη ζέστη, ο κορονοϊός δεν θα μας περιορίζει τόσο, γιατί με τη ζέστη δεν θα κολλάει. Όπως καταλαβαίνεις, πήγαμε μεγαλύτερο κουβά κι από όσους λέγανε ότι η Μπαρτσελόνα θα πάρει και φέτος το Τσάμπιονς Λιγκ.  

Έτσι λοιπόν είχαμε υπολογίσει να πορευτούμε με κοκτειλάρες, μακροβούτια σε μια γενικότερη ωστόσο social distancing κατάσταση. Που να ξέραμε τι θα επακολουθήσει, με τα κρούσματα να πολλαπλασιάζονται ολούθε, τα μέτρα να γίνονται ολοένα και πιο αυστηρά κι η φασούλα όσο πιο δυστοπική! Κάπως έτσι λοιπόν και στην Ιταλία με τους χιλιάδες θανάτους των προηγούμενων μηνών, ακόμη να χτυπάνε ευαίσθητη φλέβα, η νέα αύξηση των κρουσμάτων έφερε άμεσα νέα πολύ αυστηρά μέτρα. Συγκεκριμένα, από σήμερα οι νέοι δεν θα μπορούν να χορεύουν ούτε σε ανοικτούς, αλλά ούτε και σε κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των παραλιών και των ξενοδοχείων. Αιτία της απόφασης, η ελλιπής τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας, ιδίως σε κλαμπ, και το γεγονός ότι πολλοί νέοι δεν φορούσαν μάσκες. 

Όπως καταλαβαίνεις, παντού η κατάσταση σοβαρεύει και πάλι. Μετά λοιπόν από τα πανηγύρια, κόβουν και τους χορούς το καλοκαίρι του 2020. Μόνο Ζάλογγος ίσως παίξει για το υπόλοιπο του 2020, καθώς σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν ξεκινήσει μεταφράσεις και προσαρμογές του χορού, ανά χώρα! 

Μέχρι τότε, κομμένα τα τραβολτιλίκια παιδιά!